Ο Τραμετσάνι εμπνεύστηκε από τον Σωφρόνη!

Είτε λόγω βαθμολογικής (και όχι μόνο) πίεσης είτε λόγω των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών ο Πάολο Τραμετσάνι επέλεξε για το ντέρμπι κορυφής της περασμένης Δευτέρας την πιο επιθετική προσέγγιση που έχει παρουσιάσει ο ΑΠΟΕΛ επί των ημερών του.

Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσει οποιοσδήποτε ότι ο Ιταλός έλεγε αλήθεια, όταν μετά το 5-1 χαρακτήριζε τον Απόλλωνα ως την καλύτερη ομάδα στην Κύπρο αυτήν την περίοδο. Από την άλλη, υπάρχει βάσιμος λόγος να πιστέψει κάποιος ότι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ όχι απλώς διάβασε εξονυχιστικά τον αντίπαλό του, αλλά εμπνεύστηκε κιόλας από αυτόν.

Στα δύο συνεχόμενα παιχνίδια του στο ΓΣΠ με Φρανκφούρτη και Λάτσιο ο Σωφρόνης Αυγουστή παρέταξε τον Απόλλωνα σε σχηματισμό 3-4-1-2, προκειμένου να κοιτάξει στα μάτια τους ποιοτικότερους αντιπάλους του. Απέναντι στους εξαιρετικά φορμαρισμένους Γερμανούς αυτή η τακτική δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς, τους οποίους όμως οι «κυανόλευκοι» έδρεψαν κόντρα στη Λάτσιο.

Ο Τραμετσάνι το είδε, το επεξεργάστηκε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης μιας πιο δεμένης και φορμαρισμένης ομάδας. Αποδείχθηκε η σωστή επιλογή. Ο σχηματισμός, η στελέχωση της ενδεκάδας (με φορ τους ταχύτατους Τάμαρι, Νατέλ και όχι τον ντε Βινσέντι) και προ πάντων ο (επιθετικός) προσανατολισμός του ΑΠΟΕΛ αιφνιδίασαν τον Απόλλωνα, ο οποίος αντιμετωπίστηκε με τα ίδια του τα όπλα.

Και, στο τέλος της ημέρας, το ταμπλό έγραψε πως η ώς τώρα καλύτερη (τακτικά) ιδέα του προπονητή του ήταν εμπνευσμένη από τον ομόλογό του στον Απόλλωνα.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)