Ο Αναστασίου είχε (μόνο) το σύστημα, ο Τραμετσάνι (μόνο) τον Τάμαρι

Πριν την έναρξη του σημερινού clasico του κυπριακού ποδοσφαίρου η διαφορά του ΑΠΟΕΛ από την Ομόνοια ήταν δέκα βαθμοί. Στη διάρκεια του 90λεπτου ούτε η εξέλιξη ούτε η τελική έκβαση ούτε η συνολική εικόνα ήταν ταιριαστή με αυτή τη διαφορά -τροφή για σκέψη και προβληματισμό στο στρατόπεδο των «πρασίνων».

Απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που μειονεκτούσε σε φόρμα, ψυχολογία, ποιότητα και βάθος στο ρόστερ ο πρωταθλητής δεν έπεισε, ζορίστηκε πολύ και βρήκε τις λύσεις (όχι μέσα από το παιχνίδι του, αλλά) από την ποιότητα και τις ατομικές ενέργειες του Μούσα Αλ Τάμαρι -τροφή για σκέψη και προβληματισμό στο στρατόπεδο των «γαλαζοκιτρίνων».
 
Ο Γιάννης Αναστασίου παίρνει άριστα στην προεργασία του ντέρμπι. Μελέτησε πολύ και σωστά τον αντίπαλο, η επιλογή του ρόμβου (που γέμισε τον άξονα και άφησε χώρους στα πλάγια) αποδείχθηκε η ενδεδειγμένη για το… βραχυκύκλωμα του 3-4-1-2 του αντιπάλου.

Ο Ελλαδίτης βρήκε το κατάλληλο σύστημα, αλλά του έλειψαν όλα τα υπόλοιπα. Η τύχη, αφού στην ανάπαυλα έχασε τους παίκτες στη βάση (Λοέ) και στην κορυφή (Γκόμεθ) του ρόμβου, με αποτέλεσμα αυτός να μη λειτουργήσει σωστά στο δεύτερο μέρος.
Τα περιθώρια τακτικής παρέμβασης, αφού δύο αλλαγές έγιναν αναγκαστικά λόγω τραυματισμών και η τελευταία λόγω αποτελέσματος. Του έλειψε, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, η αντοχή και η φρεσκάδα στην τελική ευθεία (ας όψεται η θερινή προετοιμασία), ενώ του έλειψαν και οι ποιοτικές εναλλακτικές, καθώς όσοι μπήκαν δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους και τη διαφορά.
 
Ο Πάολο Τραμετσάνι κινδύνεψε να πέσει θύμα της προσφιλούς του τακτικής στα πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Αυτή τη φορά ήταν ο αντίπαλος που επιχείρησε να… σβήσει τον ρυθμό και ο Ιταλός δεν φάνηκε προετοιμασμένος για την αντιμετώπιση αυτού του σεναρίου.


Η παραγωγικότητα σε φάσεις ήταν σημαντικά μειωμένη σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια και δεν (πρέπει να) διαφεύγει της προσοχής ότι οι πρωταθλητές «πάτησαν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όταν αποχώρησαν παίκτες-κλειδιά του αντιπάλου.

Ακόμη και σε αυτό το διάστημα, ωστόσο, δεν είχαν τη ροή και την ανάπτυξη των προηγούμενων εβδομάδων και επέστρεψαν στο μοτίβο των πρώτων μηνών: αυτό του «από μηχανής Θεού» Τάμαρι. Ο Ιορδανός ακόμη μια φορά δεν διέψευσε τις προσδοκίες κι έκανε τη διαφορά αποδεικνύοντας εκ νέου πως είναι «λίρα εκατό» και με αυτόν το ρυθμό προόδου δεν θα μακροημερεύσει στην Κύπρο.


Ακόμη κι αν για τον Ιανουάριο έχει ήδη τοποθετηθεί απαγορευτικό σε πώλησή του, ουδείς εγγυάται ότι αυτό δεν θα συμβεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Όπως ακριβώς ουδείς εγγυάται ότι ο ταλαντούχος άσος θα είναι κάθε φορά σε θέση να βγάζει το φίδι από την τρύπα. Τραμετσάνι και ΑΠΟΕΛ οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι και γι’ αυτό το σενάριο. Σήμερα δεν ήταν.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)