Αχ ρε Ουζόχο, τώρα τι να πεις και εσύ!

«Δεν μπορώ να πω πολλά» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Φρανσίς Ουζόχο αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, στο οποίο έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της Αμμοχώστου, όσον αφορά τις πρώτες του ημέρες στην Κύπρο και την Ανόρθωση.

Ούτε ο ίδιος ο Νιγηριανός δεν θα περίμενε ότι η πρώτη του συμμετοχή κάτω από τα δοκάρια της νέας του ομάδας θα είχε προκαλέσει τόσο σούσουρο. Όχι για την αγωνιστική του παρουσία, όχι για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που δεν έχει καμία ευθύνη.

Ένα 20χρονο παιδί που έχει μεγάλα όνειρα για το ποδόσφαιρο και που επέλεξε να δώσει ώθηση στην καριέρα του μέσω του κυπριακού πρωταθλήματος. Έπαιξε (έστω από σπόντα λόγω τραυματισμών) σε όλους τους αγώνες των ομίλων του πρόσφατου Μουντιάλ, τον Οκτώβριο του 2017 έγινε ο νεαρότερος τερματοφύλακας που έπαιξε σε ένα από τα πιο προηγμένα πρωταθλήματα (La Liga) και το νεαρό της ηλικίας τού δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

Κατέληξε στην Ανόρθωση ως δανεικός από την Ντεμπορτίβο Λα Κορούνια, και αφού προηγουμένως δοκίμασε στο πρώτο μισό της σεζόν στην Έλτσε.

Απέναντι στον Απόλλωνα έδειξε καλά στοιχεία, κέρδισε τις εντυπώσεις και δικαιολογημένα υπήρξαν διθυραμβικά σχόλια και ρεπορτάζ για τον νεαρό πορτιέρε. Οι καλές αποκρούσεις, οι τοποθετήσεις, οι εξαιρετικές αντιδράσεις (τις οποίες ο ίδιος θεωρεί ότι βοηθήθηκε από την ενασχόληση του με το χάντμπολ όταν ήταν μικρότερος) ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Και τσουπ, σκάει το θέμα που επισκιάζει οτιδήποτε άλλο αφορά την αθλητική επικαιρότητα στην Κύπρο. Τίθεται θέμα αντικανονικής συμμετοχής του Ουζόχο λόγω του δελτίου υγείας του.

Ο Απόλλωνας λέει τα δικά του, όπως και η Ανόρθωση. Ο ΚΟΑ παίρνει θέση, ενώ πλέον στο «παιχνίδι» μπήκε και η Αστυνομία. Το θέμα ξέφυγε από τον αθλητικό τομέα. Ο πρωταγωνιστής πάει, χάθηκε...

Κάποιος ίσως έκανε λάθος τη δουλειά του, ίσως να μην υπάρχει βάση στις καταγγελίες. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) ποιος φταίει. Το σίγουρο είναι ότι ο Ουζόχο τώρα πραγματικά δεν θα έχει πάρα πολλά να μας πει για τις πρώτες του μέρες στο κυπριακό πρωτάθλημα. Θα έχει μείνει (και αυτός) άφωνος...