Θα δικαιώσουν οι... λεπτομέρειες τον Αναστασίου

Η τελική έκβαση της υπόθεσης Ουζόχο της άνοιξε διάπλατα την πόρτα και με τη νίκη επί της ΑΕΛ η Ομόνοια τη διάβηκε τερματίζοντας στην πρώτη εξάδα, από την  οποία απουσίαζε από την πέμπτη αγωνιστική και το εντός έδρας 0-2 κόντρα στον Απόλλωνα.

«Πετύχαμε τον στόχο της εξάδας. Θα είναι δέκα παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον. Εμείς από την πλευρά μας δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν», δήλωσε -με το βλέμμα στα πλέι οφ- ο Γιάννης Αναστασίου.

Το μελλοντικό «θα» ώθησε πολλούς να εκλάβουν αυτήν την ατάκα ως προαγγελία, η αλήθεια όμως είναι πως αντανακλά μια πραγματικότητα. Έστω κι αν το «τριφύλλι» έχει τη μικρότερη συγκομιδή στην ειδική βαθμολογία της πρώτης εξάδας, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι στην α’ φάση αποδείχθηκε ήδη ζόρικος αντίπαλος για όλες τις ομάδες που θ’ αντιμετωπίσει στα πλέι οφ.

Στο εκτός έδρας 0-1 από την ΑΕΚ ήταν τουλάχιστον ισάξια της κυπελλούχου κι εδικαιούτο την ισοπαλία, στο εντός έδρας 0-2 από τον Απόλλωνα είχε χαμένο πέναλτι με τον Ντάρμπισαϊρ (σ.σ. με το σκορ στο 0-1), όπως και στο εκτός έδρας 0-1 από τη Νέα Σαλαμίνα (93’ Χριστοφή).

Στο 1-2 από την ΑΕΛ στο «Τσίρειο» προηγήθηκε, αλλά «προδόθηκε» από την αποβολή του Κατελάρη πριν την ανάπαυλα, στο εντός έδρας 1-2 από τον ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ, αλλά πλήρωσε ένα «μπλακ άουτ» τριών λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ και στο εκτός έδρας 1-2 από τον Απόλλωνα δεν διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά της.

Εξαιρουμένου δηλαδή του 0-2 από τον ΑΠΟΕΛ, όταν στον πάγκο της καθόταν (ως υπηρεσιακός) ο Άνχελ Γκόμεθ, η Ομόνοια είχε τις πιθανότητες και τις ευκαιρίες της στα παιχνίδια με τις ομάδες της πρώτης εξάδας. Ωστόσο οι λεπτομέρειες (αναποτελεσματικότητα, ατυχία, αποβολές, τραυματισμοί) ήταν κατά κανόνα εναντίον της, με αποτέλεσμα να κινηθεί στα ρηχά.

Αν ο κανόνας γίνει εξαίρεση στα πλέι οφ, το «τριφύλλι» δικαιούται να ελπίζει βάσιμα σε (πολύ) καλύτερη συγκομιδή στη β’ φάση του πρωταθλήματος. Άλλωστε υπό τον Αναστασίου οι «πράσινοι» έχουν σκοράρει σε όλα τα ντέρμπι (σ.σ. στα πρώτα τέσσερα της σεζόν είχαν μείνει «άσφαιροι») κι έχουν ισορροπημένο απολογισμό (3-0-3).

Οι νεοφερμένοι του Ιανουαρίου έχουν προσαρμοστεί κι αφοσιωθεί πλήρως, αν λείψουν οι τραυματισμοί και ανακάμψει ο Ντάρμπισαϊαρ, οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο πλασάρισμα από την πέμπτη θέση υπάρχουν.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Η θέση της Ομόνοιας για το γηπεδικό-«Ο πρόεδρος θα ενημερώσει τον κόσμο την κατάλληλη στιγμή»
Οι αποδόσεις για τον τίτλο, η καθοριστική 5η αγωνιστική και η μάχη για την Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Φιλική νίκη για την Ομόνοια κόντρα στην Αγία Νάπα στο Ηλίας Πούλλος
Έπεσε στο μισό το χρέος του σωματείου της Ομόνοιας-«Θα προσπαθήσουμε να το σπρώξουμε κάτω από 8 εκ.»
Ιστορική συμμετοχή για τον Οζλέρ στην Εθνική Νέων
Σήκωσε το όγδοο πρωτάθλημα στο βόλεϊ η Ομόνοια (pics)
Κυπελλούχος ο Απόλλωνας και πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ για τον Πίττα
«Ο Λοΐζου πολύ πιθανόν να κατηφορίσει στην Οpap Arena, έδωσε την έγκριση του ο Ματίας Αλμέιδα»