Οι αμαρτίες των διοικήσεων που φεσώνουν τις ομάδες

Πριν προλάβει να αναρτηθεί το κείμενο στο οποίο χαρακτηριζόταν «πρώιμη» η ανανέωση συνεργασίας του ΑΠΟΕΛ με τους Τέτι – Τραμετσάνι έως το 2020 (καθότι οι Ιταλοί μοιάζουν να είναι στην… πιλάντζα), σκάει η είδηση πως ο Ρόνι Λέβι ζητάει 400.000 ευρώ από την Ανόρθωση. Τα μηνιάτικα σχεδόν δύο χρόνων, δηλαδή. Το συμβόλαιο με τον Ισραηλινό ανανεώθηκε στο τέλος της σεζόν 2017-18, ενώ ο ίδιος απολύθηκε πριν το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018, δηλαδή τρεις μήνες μετά την έναρξη της σεζόν 2018-19 και ενώ είχε συμβόλαιο για ακόμα 20 μήνες.

Είναι δεδομένο πως η προχειρότητα με την οποία προσέγγισε την υπόθεση Λέβι η διοίκηση της Ανόρθωσης, θα κοστίσει στον σύλλογο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Προφανώς και ο Ισραηλινός δεν αξιολογήθηκε όπως έπρεπε, αφού τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν τη γενναιοδωρία της διοίκησης στη διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Η απόλυση χωρίς συμφωνία μπορεί να ικανοποίησε προς στιγμήν το λαϊκό αίσθημα, όμως… ύστερα φέρνει ο φούρνος την πυρά, που λέμε και στην Κύπρο – είναι γνωστό πως ποδοσφαιριστές και προπονητές τα συμβόλαια τους δεν τα χάνουν.

Επιπλέον, η βιασύνη να απολυθεί ο προπονητής δεν δικαίωσε τη διοίκηση μακροπρόθεσμα, αφού η συνέχεια δεν ήταν πολύ καλύτερη. Οπότε η απομάκρυνση του προπονητή δεν έλυσε το πρόβλημα, αντιθέτως φέσωσε το σύλλογο.

Από την στιγμή που η διοίκηση Παντελή είχε αποφασίσει να δώσει διετές συμβόλαιο στο Λέβι, έπρεπε να στηρίξει την επιλογή και όχι να τον διώξει στους τρεις μήνες, με μεγάλο οικονομικό κόστος μάλιστα.

Φυσικά ούτε η πρώτη είναι, ούτε η τελευταία διοίκηση που φέρεται επιπόλαια.

Δυστυχώς η προχειρότητα με την οποία διοικούνται πολλές φορές οι ομάδες ποδοσφαίρου και άλλοι αθλητικοί σύλλογοι στην Κύπρο, είναι παροιμιώδης και σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με οργανισμούς / εταιρείες που κάνουν τζίρους εκατομμυρίων.

Όσο επαγγελματικός και αν είναι ο αθλητισμός μας, πολλές αποφάσεις λαμβάνονται ακόμα επιπόλαια. Και οι πλείστες βαραίνουν αιρετά Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία όμως θα έπρεπε να έχουν όλο και λιγότερες αποφασιστικές αρμοδιότητες ή, τουλάχιστον, να αξιολογούν καλύτερα τις εισηγήσεις τεχνοκρατών (που θα έπρεπε να συμβουλεύονται), πριν αποφασίσουν.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)