Αυτή η Ομόνοια έκανε σόου, η άλλη πότε

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισαν τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε τα τμήματα του Σωματείου της Ομόνοιας. Το τρεμπλ της πετοσφαιρικής ομάδας η οποία παρέμεινε αήττητη μέχρι τέλους, το τρεμπλ στο φούτσαλ, η συμμετοχή στο φάιναλ φορ στην καλαθόσφαιρα αλλά και η συμμετοχή της γυναικείας ομάδας στον τελικό ποδοσφαίρου, ανέβασαν τον πήχη του Σωματείου των πρασίνων αρκετά ψηλά. 

Στο πλαίσιο της διάσκεψης Τύπου που παραχώρησαν οι υπεύθυνοι των τμημάτων της Ομόνοιας αλλά και ο πρόεδρος του Σωματείου, έγινε ο απολογισμός της χρονιάς, με την πορεία των ομάδων να είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακή. Το ίδιο εντυπωσιασμένος φυσικά και ο πρόεδρος του Σωματείου, Λώρης Κυριάκου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε αρχικά τους αρχηγούς των τμημάτων που βοήθησαν τις ομάδες για να πετύχουν τους στόχους τους, στάθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται το Σωματείο της Ομόνοιας, για να υπογραμμίσει ότι δεν είναι όλα ρόδινα. 

«Όταν αναλάβαμε έπρεπε να πληρώσουμε τους τόκους για το ομόλογο. Τα οικονομικά δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Απευθυνθήκαμε στους κατόχους των ομολόγων για να χαρίσουν τους τόκους ομόλογων. Πολλοί τους χάρισαν, ενώ υπήρχαν και αυτοί που τους ήθελαν και τους πληρώσαμε εμείς. Οι τόκοι του ομόλόγου είναι πληρωμένοι όμως τώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λώρης Κυριάκου.

Την ίδια ώρα ωστόσο, σε αντίθετη πορεία βρίσκεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Ομόνοιας, που από το περασμένο καλοκαίρι πέρασε στα χέρια του προέδρου της εταιρείας, Σταύρου Παπασταύρου. Ερωτηθείς ο Λώρης Κυριάκου για αυτή τη σχέση του σωματείου και της εταιρείας, απάντησε πως είναι εξαιρετική η σχέση μεταξύ τους και πως ουδέποτε υπήρξε η οποιαδήποτε προστριβή μεταξύ του σωματείου και του κ.Παπασταύρου αφού η Ομόνοια είναι ένα.

Αναντίρρητα δεν μπορούν να συγκριθούν τα τμήματα του Σωματείου με της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά εάν θέλουν οι ιθύνοντες των πρασίνων η Ομόνοια να είναι «ένα», όπως επεσήμανε και ο κ. Λώρης Κυριάκου, τότε οι πορείες σωματείου και εταιρείας πρέπει να συμβαδίζουν.

Ως εκ τούτου, η μόνη σίγουρη δύναμη που έχει η Ομόνοια και είναι ευρέως γνωστό, είναι ο κόσμος της, ο οποίος απέδειξε ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν ότι βρίσκεται και στηρίζει εμπράκτως την ομάδα του. 

Καθόλου τυχαία άλλωστε και η επισήμανση του Λώρη Κυριάκου ότι η Ομόνοια στηρίζεται στον κόσμο της από την ημέρα ίδρυσής της. 

Αυτός ο κόσμος ωστόσο, αναμένει εδώ και χρόνια την... ανάσταση της αληθινής ποδοσφαιρικής Ομόνοιας, πράγμα που οφείλουν να διαχειριστούν άμεσα οι ιθύνοντες της εταιρείας των πρασίνων.