Το αντίδοτο του Ντολ έφερε το... ηλεκτροσόκ πρόκρισης στον ΑΠΟΕΛ

Τη σπουδαία πρόκριση μέσα στο Αζερμπαϊτζάν πανηγυρίζουν από χθες (13/8) άπαντες στον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έφεραν τούμπα το σκορ του πρώτου αγώνα με την Καραμπάχ και εξασφάλισαν την είσοδό τους σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για ακόμη μια χρονιά.

Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, πιστώνεται για την απόφασή της να απομακρύνει τον Πάολο Τραμετσάνι πριν από το ταξίδι των πρωταθλητών στο Μπακού, όπως ακριβώς είχε κάνει προ διετίας με τον Μάριο Μπέιν (τον οποίον είχε διαδεχθεί ο Γιώργος Δώνης).

Κι αυτό γιατί όπως ακριβώς και στην προηγούμενη περίπτωση κόντρα στη Βιτορούλ, το... ηλεκτροσόκ δούλεψε ξανά με αποτέλεσμα οι γαλαζοκίτρινοι να γιορτάζουν - έστω και προσωρινά - μια «χρυσή» όπως αποδεικνύεται επιτυχία. 

Ο Τόμας Ντολ αρνήθηκε να λάβει μερίδιο για τη νίκη της ομάδας του, ωστόσο τόσο ο ίδιος, όσο και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν ότι ο ερχομός του έφερε άλλον αέρα πριν από τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση. 

Η δουλειά του Γερμανού με τους παίκτες του μπορεί να ήταν πολύ σύντομη για να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα, όμως ο Ντολ δούλεψε πολύ πάνω στον τομέα της ψυχολογίας των παικτών του, σημείο που φάνηκε ν' αποτέλεσε κλειδί στο να έρθει η πρόκριση στη Λευκωσία (σ.σ. το έδειξε άλλωστε με την απόφαση να πάρει μαζί του τους παίκτες που ήταν εκτός λίστας ή τραυματίες). 

Η αλλαγή του σχήματος δεν μπορούσε να κάνει θαύματα από το πρώτο παιχνίδι, με τους πρωταθλητές να μην εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους, να κρατούν όμως το ζητούμενο που ήταν η πρόκριση σε μια ομολογουμένως εχθρική έδρα, παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα στην αμυντική λειτουργία και τη σύνδεση των γραμμών τους. 

Στο δρόμο των πρωταθλητών βρίσκεται ο ιστορικός Άγιαξ, μια ομάδα που την περσινή σεζόν έφτασε μέχρι τους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει διαχρονικά αστείρευτο ταλέντο στις τάξεις της.

Ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας της Λευκωσίας, ενδεχομένως να κρύβεται στη δήλωση του Νικόλα Ιωάννου μετά το παιχνίδι. Ο Κύπριος αμυντικός είχε αναφέρει ότι θα πάνε στα δύο παιχνίδια για να το απολαύσουν, όποια και να είναι η τελική έκβασή τους. 

Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι Ολλανδοί είναι το φαβορί των δύο αναμετρήσεων έχοντας την πίεση στην πλευρά τους, γι' αυτό και θ' αποτελεί υπέρβαση εάν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να κοντράρει τον «Αίαντα» και να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άλλωστε η πρώτη υπέρβαση της σεζόν έχει ήδη επιτευχθεί με την εξασφαλισμένη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στους Αζέρους.

Δειτε Επισης

Η Ρωσία αναγνώρισε τα μέλη της FIFA που δωροδοκήθηκαν για το Μουντιάλ 2018
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεσαλώνει στη Μύκονο η πανέμορφη πρέσβειρα του Μουντιάλ της Ρωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: Έκλαιγαν στο «αντίο» της εθνικής Γαλλίας οι Ρωσίδες εργαζόμενες του ξενοδοχείου
Μουντιάλ 2018: Ισως το πιο συναρπαστικό της ιστορίας!
Οι ποινές στους εισβολείς στον τελικό του Μουντιάλ!
Ραμί: «Το βράδυ της νίκης με την Αργεντινή άρχισα να κυνηγάω τους συμπαίκτες μου με πυροσβεστήρα»
ΒΙΝΤΕΟ: ʼναψε καπνογόνο ο Μόντριτς!
ΒΙΝΤΕΟ: O εγγονός του Νίκου Αναστασιάδη πνίγεται στην αγκαλιά του Μπαπέ
ΒΙΝΤΕΟ: Τρολάρισμα Πογκμπά σε ʼγγλους με «It's coming home»
Από €400.000 θα πάρουν οι Γάλλοι διεθνείς (τα χαρίζει ο Μπαπέ)