H ακτινογραφία της Σέριε Α και ο Ρονάλντο

Ξεκίνησε και το Ιταλικό πρωτάθλημα, το αποκαλούμενο και Serie A. Όλοι φρόντισαν να πραγματοποιήσουν σημαντικές μετεγγραφές καθώς σε αυτό βοηθάει και η νέα πολιτική της Κυβέρνησης (σύντομα κάτι ανάλογο θα ισχύσει και στην Ελλάδα) όπου ξένος ή και Ιταλός αν επιστρέψει στην γείτονα χώρα, μετά από παραμονή εκτός συνόρων 4 ετών, θα έχει αρκετά μειωμένη φορολογία, όπως και οι σύλλογοι. Έτσι λοιπόν και οι φίλοι μας οι Ιταλοί κινήθηκαν αρκετά επιθετικά στο μετεγγραφικό παζάρι.  Η Serie A λοιπόν,  υπόσχεται  σπινθήρες και, όπως πάντα,  οι άνθρωποι , οι άνδρες εν προκειμένω που θα έχουν και το πιο δύσκολο έργο αλλά και πιο ενδιαφέρον , να φλερτάρουν με τα αντίπαλα δίχτυα.  Οι επιθετικοί όπως συμβαίνει παντού στο ποδόσφαιρο είναι αυτοί που κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον και  προκαλούν ντελίριο στις κερκίδες.

Πολλοί  ανάμεσά τους φυσικά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στην Ιταλία από πέρυσι ο οποίος παρουσίασε εκπληκτικά πράγματα. Τώρα όμως θα εμφανισθούν και άλλοι που υπήρχαν ή αποκτήθηκαν την περίοδο του καλοκαιριού.

Αρκετούς  ήδη γνωρίζουμε από την περυσινή τους παρουσία δηλαδή από τον Κριστιάνο Ρονάλντο έως τον Μάριο Μπαλοτέλι ο οποίος γύρισε στην πατρίδα του για να συνεχίσει την σταδιοδρομία του,  που δεν είχε την προοπτική που θα μπορούσε. Τώρα στην Ιταλία θα δούμε τον βέλγο φορ, Λουκακού , τον θαυμάσιο ντριμπλέρ , Λοσάνο,  αλλά βεβαίως θα πρέπει να σταθούμε ιδιαιτέρως και στους ήδη υπάρχοντες τον Πολωνό, Πιόντεκ της Μίλαν. Τον Βόσνιο, Ντζέκο της Ρόμα. Τον απίστευτο ακόμη και στα 37 του χρόνια, Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Τον «ακροβάτη» της Τορίνο, Μπελότι, τον σπρίντερ Ιμόμπιλε, ή τον γκολτζή Ζαπάτα.  Όλοι αυτοί αν ανατρέξουμε στην έως τώρα καριέρα τους, θα δούμε πως παραδίδουν στο κοινό μια υπόσχεση: 2,188 γκολ  που έχουν σημειώσει στην έως τώρα  καριέρα τους. Απλώς πρέπει να καθίσουμε και, όπως οι θεατές, να ευθυμίσουμε και να περιμένουμε οι  υποσχέσεις να γίνουν  πραγματικότητα.

Η εικόνα της νέας Γιουβέντους, μετά τον υπέροχο κύκλο του Μαξ Αλέγκρι , ξεκινά από τον πρωταθλητή που έγινε τώρα παγκόσμια εικόνα : ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν έχει πλέον μυστικά, ο CR7, είναι πλέον τόσος γνωστός . Αλλά από αυτόν, η «γηραιά κυρία» αρχίζει πάλι να  εκπλήσσει καθώς ο ίδιος διαθέτει μία  «απίστευτη πείνα»  επιτυχίας. Έχει την επιθυμία να βελτιώνεται ( κατά συνέπεια, να βελτιώνονται και οι γύρω του ). Ο Κριστιάνο διαθέτει εκείνο το μαχητικό και φιλόδοξο  πνεύμα που τον ωθεί σε υποβόσκουσες προπονήσεις για να θεραπεύσει μια ελαφρά δυσφορία μυών.

Πόσα πρωταθλήματα του μεγαλείου του, στο παρελθόν, έχουν δείξει ότι ξέρει και μπορεί να πετυχαίνει τον σκοπό του,  έστω και δίχως πολύ ταπεινότητα;  Η Γιουβέντους, πάντα στην πορεία του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς και του Σκουντέτο, δεν έχει μόνο τον  επιθετικό που ακούει στο όνομα  Ρονάλντο. Βεβαίως ο  άνθρωπος αυτός ξέρει και την φωτίζει , ενώ παράλληλα δίνει φως σε όλη την ομάδα. Μην σταθείτε στις ενότητες,  αν ο Σάρι θα χρησιμοποιήσει σύστημα  4-3-3, ή   4-2-3-1 ή σε όλα εκείνα τα πράγματα  που πολλές φορές κάνουν οι  Πορτογάλοι για το ποια είναι καλύτερη ή χειρότερη από τις  μεθόδους του Αλέγκρι.  Ο Κριστιάνο  αποτελεί εγγύηση.  Αν τώρα η Γιουβέντους  αναμένει το οριστικό ευρωπαϊκό άλμα στην κλάση του Ρονάλντο, η  Νάπολι του Αντσελότι  στηρίζεται στο Μεξικανό, Λοσάνο ,  κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη: λίγοι επιθετικοί  μπορούν να ποντάρουν  σ έναν ποδοσφαιριστή κι αυτός είναι ένας από αυτούς.  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Αντσελότι επέμενε τόσο πολύ στην απόκτησή του : Προσφέρει  φαντασία και στα τελευταία 30, κάνει το  απρόβλεπτο . Οπότε στηρίζει πολλά πάνω του η Νάπολι για να μπορέσει να μειώσει το χάσμα της από την Γιουβέντους. Δύναμη φυσικά θα της προσφέρει και το κεντρικό της δίδυμο ο Κουλιμπαλί με τον νεοαποκτηθέντα, διεθνή στόπερ, Κώστα Μανωλά καθώς αναμένεται να είναι από τα πλέον ισχυρά και γρήγορα…
Φυσικά η Γιουβέντους δεν στηρίζεται μόνο στον Κριστιάνο. Περιμένει πολλά, τόσο από τους κεντρικούς της αμυντικούς, Μπονούτσι, Κελίνι, τον νεοαποκτηθέντα Ολλανδό, Ματάις Ντε Λιχτ για τον οποίο κατέβαλε στον Άγιαξ 75 κ.ευρώ. Τους μέσους Μπερναρντέσκι, Ραμπιό, Μπετανκούρ, Πιάνιτς και φυσικά τους επιθετικούς Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα, Ιγκουαίν και Ντόουγκλας Κόστα.

Η Ίντερ προσπαθεί να βρεί τρόπο να δώσει μία λύση στην υπόθεση Ικάρντι. Ο αργεντινός φορ είναι ικανός για σπουδαία πράγματα στο γήπεδο. Όμως η σύντροφος και ατζέντης του, Γουάρντα τον επηρεάζει σε τέτοιο σημείο, που πολλές φορές τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Ο Ικάρντι έχει σπουδαίες προοπτικές αρκεί κάποια στιγμή να αφοσιωθεί πλήρως στο ποδόσφαιρο . Γι αυτό άλλωστε ο νέος της προπονητής, Αντόνιο Κόντε πίεσε την διοίκηση και έδωσε γύρω στα 90 εκ.ευρώ προκειμένου να πάρει από την Μάν. Γιουνάιτεντ το «τέρας» που ακούει στο όνομα, Λουκακού. Οι «νερατζούρι» ποντάρουν πολλά και στους Κάντρεβα (ακραίος μέσος), Μπαρέλα (χαφ),Γκοντίν (στόπερ), Λαουτάρο Μαρτίνες (μεσοεπιθετικός) και Ντε Φράι (Στόπερ). Σίγουρα θα διεκδικήσει θέση στην πρώτη 4άδα.

Με νέο προπονητή τον Τζιαμπάολο η Μίλαν θα προσπαθήσει να βρει μία θέση στην πρώτη 4άδα αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα το πετύχει κιόλας. Ο Πολωνός φορ, Πιόντεκ ακόμη δεν έχει μπορέσει να προσαρμοσθεί στις ανάγκες του νέου προπονητή, ο οποίος παρουσιάζει κάτι το εντελώς διαφορετικό. Η Ρόμα που κράτησε την τελευταία στιγμή τον Βόσνιο, Ντζέκο περιμένει πολλά κι από τα νέα της ταλέντα (Τζανιόλο, Πελεγκρίνι, Σαντίκ, Βέρντε, Ζέρσον ) , αλλά και από τους έμπειρους Τζαπακόστα, Βερετού  και Ντιαβαρά. Μάλλον θα πρέπει να τερματίσει κάπου ανάμεσα σε 4η και 6η θέση.
 
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)