Ένας καλός… καπετάνιος που δεν εγκαταλείπει το πλοίο του

Απόλυτα συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΛ παραμένει ο Ντούσαν Κέρκεζ, με τους γαλαζοκίτρινους να συνεχίζουν με ανεβασμένη ψυχολογία την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής κόντρα στην Πάφος FC. 

Όπως αναμενόταν, η νίκη στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα έφερε ενθουσιασμό στο στρατόπεδο της λεμεσιανής ομάδας. Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα άρχισε να φουντώνει το σενάριο για ενδιαφέρον ομάδας του εξωτερικού για τον 43χρονο κόουτς.

Κληθείς να σχολιάσει εάν θα συνέχιζε τη συνεργασία του με την ΑΕΛ, ο Βόσνιος τεχνικός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν έχει πλάνο ο πρόεδρος και μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί, ναι, ευχαρίστως να μείνω. Αν δεν βλέπω να υπάρχει θέληση για κάτι καλό και έχω προτάσεις, τότε ίσως να αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά να συνεχίσω το μέλλον μου σε άλλη ομάδα. Κάτι είχα ως τώρα από προτάσεις, αλλά τίποτα σοβαρό. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου».

Σε μια από τις πιο δύσκολες – τουλάχιστον στο οικονομικό κομμάτι – περιόδους της ΑΕΛ, ο 43χρονος κόουτς επέλεξε να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας ενώ πέρσι την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του κυπέλλου μετά από 30 χρόνια. Μέσα από τον τρόπο που εκφράζεται ο Κέρκεζ, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι δίνει προτεραιότητα στον σύλλογο της Λεμεσού.

Ως ένας καλός καπετάνιος που ποτέ δεν εγκαταλείπει το πλοίο του στην τρικυμία, ο Κέρκεζ παραμένει πιστός στην ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει τα πρώτα του βήματα ως προπονητής.

Μέσα από σκληρή δουλειά, αυτοκριτική και συνεχή συζήτηση με τους παίκτες του, ο Κέρκεζ βελτιώνεται συνεχώς, με την ΑΕΛ να έχει αρχίσει καλά τη φετινή σεζόν, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τα μύρια προβλήματα που την ταλανίζουν από την αρχή της χρονιάς. 

Ακόμη κι αν επιλέξει ν’ αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, ουδείς μπορεί να κατηγορήσει. Η ανιδιοτελής αγάπη του για τον σύλλογο και το έργο που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια (σ.σ. τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής), δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)