Ας μην γελιόμαστε... Είναι ο ΑΠΟΕΛ και κάνει show

«Θρύλε που το πας, τρέλανες κι εμάς...», είναι ένα από τα αγαπημένα συνθήματα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ που τραγουδούν σε κάθε άκρη της Ευρώπης και στο τέλος της ημέρας, καταφέρνουν να τρελαίνονται όλοι με αυτή την ομάδα. 

Με ψυχή, καρδιά και σθένος, οι γαλαζοκίτρινοι το βράδυ της Πέμπτης (28/11) έδειξαν για ακόμη μια φορά τα... δόντια τους και αφού πήραν το αίμα τους πίσω από την Ντουντελάνζ, πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε συνδυασμό με τη νίκη της Σεβίλλης επί της Καραμπάχ (2-0), οι πολυπρωταθλητές Κύπρου, κλείδωσαν και μαθηματικά τη 2η θέση στον Α' όμιλο που βρίσκονται και πλέον ο τελευταίος αγώνας για την 6η αγωνιστική απέναντι στη Σεβίλλη στο ΓΣΠ, μετατρέπεται σε διαδικαστικού χαρακτήρα. 

Στα της αναμέτρησης, η ομάδα της Λευκωσίας έκανε το δικό της παιχνίδι στο «Ζοσί Μπαρτέλ» και... σκλάβωσε τους Λουξεμβούργιους, που δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του πανέτοιμου Μπέλετς. Με το πέναλτι του Μάτιτς (12') και την καρφωτή κεφαλιά του Μερκή (43') στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει ένα ισχυρό προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το τελικό σφύριγμα, σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, που μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν ακόμη και στον... αέρα ο αγώνας. 

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους γαλαζοκίτρινους πέρα για πέρα ικανοποιημένους, αφού εκτός του ότι θα αγωνίζονται στην Ευρώπη μέχρι τον Φεβράρη, το ταμείο τους φουσκώνει ακόμη πιο πολύ από τα έσοδα των επιτυχιών τους. Συγκεκριμένα, μετά το διπλό, ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε 570.000 ευρώ, ενώ προσθέτοντας και τα προηγούμενα έσοδα από τα θετικά αποτελέσματα στον Α' όμιλο, έφθασε τα 1.330.000 ευρώ. Επίσης, η πρόκριση από τη 2η θέση στους ομίλους αποφέρει 500.000 ευρώ και η πρόκριση στους 32 ακόμη 500.000. Συνολικά, μέχρι σήμερα από τη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία, οι γαλαζοκίτρινοι καρπώθηκαν 12.607.190 ευρώ.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι για ακόμη μια χρονιά ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν είναι όλα αυτά τα κατορθώματα που πέτυχε στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Οι επιτυχίες των γαλαζοκιτρίνων, αναδεικνύουν αλλά και βοηθούν την ίδια ώρα το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου, που παρά τα όσα προβλήματα που το ταλανίζουν, το κάνουν να αναγνωρίζεται και να μεγαλώνει ποιοτικά... 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)