Τώρα αρχίζουν τα ωραία και δύσκολα ταυτόχρονα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα αλλά και τα καλά για τους απανταχού φιλάθλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τη νοκ- αουτ φάση,  που ξεκινά τον Φεβρουάριο και πλέον δεν υπάρχουν λάθη για να διορθωθούν. Σίγουρα αρκετές ομάδες, όχι όλες θα φροντίσουν την περίοδο του Ιανουαρίου να ενισχύσουν ή δυναμώσουν το έμψυχο δυναμικό τους. Βεβαίως όπως γνωρίζουμε η δεύτερη μετεγγραφική σαιζόν δεν απηχεί το ίδιο καλά, όπως αυτή του καλοκαιριού. Δεν δαπανώνται δηλαδή τόσα χρήματα, ούτε τα μισά ουσιαστικά,  για απόκτηση νέων ποδοσφαιριστών.

Στην κλήρωση της 16ης Δεκεμβρίου στη Νιόν (αρχηγείο της ΟΥΕΦΑ)  της Ελβετίας, είδαμε η θεά τύχη να φέρνει αντιπάλους αρκετά σημαντικά ζευγάρια. Η Μάντσεστερ Σίτυ του Πεπ Γκουαρντιόλα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω αγγλική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με την κορυφαία  της διοργάνωσης (13 φορές τροπαιούχος). Μπορεί φυσικά αυτή την περίοδο η ομάδα του Ζιντάν να μην παρουσιάζεται και στα καλύτερά της, ωστόσο με την Ρεάλ ποτέ μην λές ποτέ.

Έπειτα μία άλλη νικήτρια του θεσμού η Τσέλσι θα βρει στον δρόμο της την επίσης παλιά κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπάγερν Μονάχου. Η Αγγλική ομάδα με τεχνικό τώρα τον Φράνκ Λαμπάρντ και νεανική ομάδα, θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο μπροστά της, καθώς η βαυαρική εμφανίζεται ξανά, στα πάνω της. Ο υπηρεσιακός προπονητής της, Χάνς Ντίτερ Φλίκ έχει  βρει χημεία με τους  ποδοσφαιριστές του και όλοι μαζί διψούν για μεγάλες διακρίσεις.   Το θέμα είναι κατά πόσο ο ιδιοκτήτης και κύριος μέτοχος των «μπλέ», Ρόμαν Αμπραμόβιτς θα μπορέσει να δώσει τα χρήματα που έχει…υποσχεθεί στον Λαμπάρντ για να προχωρήσει ο τελευταίος σε μετεγγραφές.

Η κάτοχος του τίτλου, Λίβερπουλ που βρίσκεται στο Κατάρ και διεκδικεί το Παγκόσμιο κύπελλο Συλλόγων ώστε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την εφετινή σαιζόν θα αντιμετωπίσει τον Φεβρουάριο την σκληροτράχηλη, Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε διαθέτει ένα συμπαγές σύνολο που δεν επηρεάζεται από έδρες και αντιπάλους. Σίγουρα θα είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Η Τότεναμ με τον Μουρίνιο πλέον στο «τιμόνι της» θα αντιμετωπίσει την γερμανική, Λειψία του Τίμο Βέρνερ ο οποίος εξελίσσεται σε σπουδαίο επιθετικό. Θα είναι δύο παιχνίδια ανοιχτά σε κάθε προγνωστικό. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν (ο πιο νέος και πολλά υποσχόμενος προπονητής της Γερμανίας) έχει φέρει την Λειψία στην κορυφή της γενικής κατάταξης και θέλει να την διατηρήσει όσο πιο πολύ γίνεται, αλλά φυσικά πάντα τον ενδιαφέρει και η Ευρώπη.

Πιο …τυχερή από την κληρωτίδα εμφανίζεται η Μπαρσελόνα που θα βρει στον δρόμο της τη Νάπολι του Κώστα Μανωλά (του Καρνέζη) και του Κουλιμπαλί και η οποία έχει νέο τεχνικό τον «φωνακλά»Τζενάρο  Γκατούσο.Η Ισπανική ομάδα με Μέσι και Σουάρες σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο στο θέμα της πρόκρισης, αφού οι οπαδοί της περιμένουν πως και πως διάκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Παρί Σεν Ζερμέν με τον Νευμάρ αρκετά πιο ζωηρό και αναγεννημένο θα αγωνισθεί κατά της Μπορούσια Ντόρτμουντ με στόχο αυτή τη φορά να δώσει τέλος σε μία άσχημη γι αυτήν παράδοση να μην μπορεί από το 2016 και μετά να περάσει στα προημιτελικά. Τώρα πιστεύεται πως έφθασε η ώρα. Η φιλόδοξη Γιουβέντους δεν προβλέπεται να έχει ιδιαίτερες δυσκολίες με την Λιόν η οποία ίσως να μην έχει στις τάξεις της και τον καλύτερο αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστή της, τον Ολλανδό επιθετικό, Μέμφις Ντεπάι (τραυματίσθηκε σοβαρά). Και τέλος η Αταλάντα με την Βαλένθια θα είναι κι αυτό ανοιχτό και ενδιαφέρον ματς.   

Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν 18/19/25 ή 26 Φεβρουαρίου και τα δεύτερα  10/11/17 ή 18 Μαρτίου…
 
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)