Ένας… καρατέκα στη μηχανή της Λίβερπουλ

Και η Λίβερπουλ λοιπόν βάζει στην μηχανή της ένα μοτέρ, τον Ιάπωνα, ακραίο επιθετικό της Αυστριακής, Ζάλτσμπουργκ, Τακούμι Μιναμίνο. Έτσι η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2019, λίγο πριν μπει ο νέος χρόνος, που όλα δείχνουν πως μετά απο 30 χρόνια  θα μπορέσει να αναδειχθεί ξανά πρωταθλήτρια και στην Αγγλία, εντάσσει στο έμψυχο δυναμικό της τον πρώτο Ιάπωνα ποδοσφαιριστή.

Ο Μιναμίνο 24 ετών θα ενταχθεί στη νέα του ομάδα, επισήμως από  την 1η Ιανουαρίου, που ανοίγει η δεύτερη μετεγγραφική περίοδος. Όμως από την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος ακραίος επιθετικός ντύθηκε και φωτογραφήθηκε με τα «κόκκινα» στο ‘Ανφιλντ. Πραγματοποιώντας έτσι ένα όνειρό του όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μιναμίνο είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των υπευθύνων και βασικά κυρίως του Κλόπ, στα δύο παιχνίδια της Λίβερπουλ κόντρα στην Ζάλτσμπουργκ (4-3 στο Άνφιλντ, 2-0 στην Αυστρία) στην φάση των ομίλων. Ο νεαρός ακραίος επιθετικός είχε αποκτηθεί από την Αυστριακή ομάδα, το 2015 όταν τον είχε πάρει από  την Σερέσο Οσάκα. Στο διάστημα αυτό ανδρώθηκε. Κέρδισε θέση βασικού, αφού άλλαξε μερικές φορές θέση, προκειμένου να βρει αυτή που του ταιριάζει καλύτερα.

Η διοίκηση της Λίβερπουλ μετά το πρώτο ειδικά παιχνίδι άρχισε να τον παρακολουθεί πιο «στενά». Μόλις πληροφορήθηκε μάλιστα πως υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσής του η οποία ανέρχεται στο όχι και ιδιαίτερα υψηλό ποσό (τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα είχε δαπανήσει για άλλους) των 8.5 εκ. ευρώ ξεκίνησε τις ενέργειές της. Άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με την διοίκηση της Ζάλτσμπουργκ και ήρθε σε επαφή και με τον Τακούμι ο οποίος έδειχνε ενθουσιασμένος.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι την εφετινή σαιζόν σε 11 παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός ο Τακούμι κατάφερε και πέτυχε 5 γκολ  , ενώ  είχε και 6 ασίστ. Στην άνοδό του αυτή σίγουρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο Γερμανός, επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος και ανάπτυξης ταλέντων της Ζάλτσμπουργκ, και μεταξύ των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου, Ράλφ Ράγκνιγκ,  ο οποίος βρήκε την ακριβή θέση που μπορεί να προσφέρει περισσότερα ο Τακούμι και από  κεντρικό φορ τον τοποθέτησε στα άκρα. Έτσι ο Γιούργκεν Κλόπ ο οποίος ακολουθεί κατά πολύ τα συστήματα του Ρέγκνιγκ πίεσε ακόμη πιο πολύ την κατάσταση, αφού έκρινε πως θα τον βοηθήσει σημαντικά, γνωρίζοντας τον τρόπο που παίζει η Λίβερπουλ.

1ος Ιάπωνας στην Λίβερπουλ

Ο Μιναμίνο γίνεται έτσι ο 1ος Ιάπωνας ποδοσφαιριστής που θα ντυθεί στα «κόκκινα», όχι όμως και στην  Premier League. Ουσιαστικά θα γίνει ο 5ος μετά τους Σίνζι Οκαζάκι κέρδισε τον τίτλο με την Λέστερ το 2016, ενώ οι Σίνζι Καγκάβα  (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ),Χιντετόσι Νακάτα  (Μπόλτον ) και Τζουνίτσι Ιναμότο  (Άρσεναλ και Φούλαμ) είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Άπω Ανατολής που έχουν αγωνισθεί στην κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το πιο ουσιαστικό για τον νεοαποκτηθέντα ακραίο επιθετικό των κόκκινων είναι ότι ο Μιναμίνο διαθέτει ένα εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού απ οτι ο Μανέ, ο Σαλάχ και ο Φιρμίνο. Οπότε ο Κλόπ θα έχει και περισσότερες επιλογές να διαλέξει τι σύστημα

Ενδιαφέρον σίγουρα αποτελεί το γεγονός οτι αυτή τη φορά η Λίβερπουλ δεν ξόδεψε ένα σωρό χρήματα για να αποκτήσει έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Θυμηθείτε πόσα είχε ξοδέψει για τον Γουινάλντουμ (25 εκ.), τον Τσάμπερλειν (35 εκ.), τον Κειτά (53 εκ.), τον Σακίρι( 13 εκ.) δίχως να αναφέρουμε τους πιο ακριβοπληρωμένους...

Τώρα ο λόγος ανήκει στον Μιναμίνο για να αποδείξει πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει τη νέα του ομάδα, αλλά και τον εαυτό του..

Μάνος Σταραμόπουλος

Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων

Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS

Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)