Κρίστιαν Έρικσεν ο διακαής πόθος του Αντόνιο Κόντε

Όλα δείχνουν πως ο Δανός μεσοεπιθετικός της Τότεναμ, Κρίστιαν Έρικσεν θα φορά σύντομα τη φανέλλα της Ιταλικής, Ίντερ καθώς αποτελεί διακαή πόθο του προπονητή της, Αντόνιο Κόντε. Βεβαίως ο Έρικσεν μην σκεφτεί κανείς πως είναι ο Κουτίνιο ή κάποιος παρόμοιος στο θέμα της ντρίμπλας. Ο Κρίστιαν δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που κάνουν χορευτικά κόλπα με την μπάλα, ή περνούν τον έναν μετά τους άλλους, τους αντίπαλους αμυντικούς. Όμως δύσκολα, πολύ δύσκολα χάνει την μπάλα. Έχει τον δικό του τρόπο να την «προστατεύει» και την κατάλληλη στιγμή να την μεταβιβάζει σε προωθημένους συμπαίκτες του.

Ο Έρικσεν που τον Φεβρουάριο θα συμπληρώσει τα 28 του χρόνια καλείται τώρα να βρεθεί στην απόλυτη κορύφωση της απόδοσής του, για τα προσεχή 2 χρόνια που αναμένεται να αγωνίζεται με τους «νερατζούρι». Είναι άνετος με μικρό χώρο και πα΄ντα του αρέσει να αναζητά την μπάλα.  Είναι εξαιρετικός στον έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού και δεν έχει πρόβλημα να την κρατάει στα πόδια του στο χώρο της μεσαίας γραμμής, περιμένοντας κάποιον συμπαίκτη του να βρεθεί σε ελεύθερο χώρο για να του δώσει.  Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άγιαξ νοιώθει πολύ καλύτερα όταν η ομάδα του ελέγχει το παιχνίδι και κρατά όσο περισσότερο μπορεί την μπάλα στα πόδια της. Φυσικά δεν θέλει να σκέφτεται ότι μπορεί κάποια στιγμή να μείνει και στο πάγκο των αναπληρωματικών. Τον τρελλαίνει κάτι τέτοιο.

Στην Τότεναμ ο Ερικσεν που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σπάνια τραυματίζεται (μην τον ματιάσουμε τον άνθρωπο) έπαιξε πέρυσι σε 35 παιχνίδια της Premier League (8 γκολ και 12 ασίστ) και 12 στο Champions League (2 γκολ και 4  ασίστ). Στατιστικά, είναι συχνά ο ποδοσφαιριστής που κάνει τα περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο και αναλαμβάνει να εκτελέσει- τις πιο πολλές φορές- και τα φάουλ.

Είναι γεγονός ότι η συμβολή του στην καλύτερη περίοδο που γνώρισε η Τότεναμ εδώ και 50 χρόνια είναι εξαιρετική! Μπορεί τα «σπηρούνια» να μην έφτασαν στην κατάκτηση ενός τροπαίου τα τελευταία 4 χρόνια, που εμφανίζονται στο Champions League , αλλά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τι πέτυχαν πέρυσι, για να φτάσουν στον τελικό της Μαδρίτης, ασχέτως αν ηττήθηκαν 1-0 από την Λίβερπουλ του Κλόπ. Εβγαλαν εκτός της Μάντσεστερ Σίτυ και στη συνέχεια τον Άγιαξ . Και όλη η Ευρώπη μιλούσε και μιλάει με τα καλύτερα λόγια γι αυτούς.

Τώρα στην Ίντερ με τα 18 πρωταθλήματα και τα 3  Champions League, τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Καλύτερη ομάδα και πιο φιλόδοξη αυτή του Κόντε. Ο Έρικσεν θα προσφέρει στη νέα του ομάδα την μεγάλη του εμπειρία. Δεν θα φοβηθεί αν βρεθεί απέναντι σε  Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτυ ή Λίβερπουλ.

Το σίγουρο είναι πως αν τελικά ο Έρικσεν πάει στην Ίντερ, τότε η Ιταλική ομάδα θα έχει έναν πολύ , έμπειρο αλλά ακόμα αρκετά νεαρό, μέσο  με τεράστια διεθνή και μεγάλη εμπειρία παιχνιδιού, ο οποίος θα μπορέσει να βοηθήσει να βελτιωθούν οι ταλαντούχοι και πολλά υποσχόμενοι νεαροί χαφ όπως ο Νικόλο Μπαρέλα και ο Στέφανο Σένσι…

Το βέβαιο είναι πως ο Ερικσεν που θα έχει πολύ υψηλότερο μισθό στην Ιταλική ομάδα, αξίζει τα λεφτά του!
 

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)