Ένας ΑΠΟΕΛ για να τραβάς τα μαλλιά σου

Είναι γεγονός, ότι η ήττα στο ντέρμπι από την Ανόρθωση κατάφερε να... χωθεί κάτω από το χαλί των προβλημάτων του ΑΠΟΕΛ και η επόμενη μέρα στις τάξεις των περσινών πρωταθλητών, να ήταν πιο σημαντική. Το ταξίδι στο Αντώνης Παπαδόπουλος, εθεωρείτο μια χαμένη έξοδος και μια απώλεια, η οποία τυγχάνει σε κάθε ομάδα, αφού αναντίρρητα το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο νίκες. 

Το νέο στραβοπάτημα ωστόσο στο Δασάκι από τον Εθνικό Άχνας μέσα σε μόνο λίγες ημέρες, φέρνει τους γαλαζοκίτρινους ξανά με την πλάτη στον τοίχο. Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA, ο ΑΠΟΕΛ κόλλησε στο... Δάσος και στη λευκή ισοπαλία και απώλεσε ακόμη δυο πολύτιμους βαθμούς, παραμένοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς. 

Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, άψυχη και εντελώς χαμένη στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθούσε μάταια να απειλήσει τους γηπεδούχους, χωρίς να καταφέρει να στείλει ουδέποτε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό, το οποίο ματώθηκε 32 συνολικά φορές στο πρωτάθλημα. 

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ακόμη, οι γαλαζοκίτρινοι δεν καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και μάλιστα σε μια ομάδα που έχει τη 2η χειρότερη άμυνα του κυπριακού πρωταθλήματος. 

Είναι γεγονός, ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα τόσο αμυντικά αλλά και ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, βγάζουν μάτι, αφού η ομάδα δείχνει ότι δυσκολεύεται στην οργάνωση, την ανάπτυξη αλλά και στην τελική προσπάθεια. Ο ηγέτης που θα πάρει την μπάλα και θα καταφέρει να οργανώσει την ομάδα, απουσιάζει εδώ και αγώνες από την ομάδα και αυτό διακρίνεται με κάθε ευκολία, αφού πλέον ο παλιός Νούνο Μοράις... αγνοείται. 

Η οφθαλμοφανής ενόχληση του Πραξιτέλη Βούρου με το πέρας της ισόπαλης αναμέτρησης στο Δασάκι, είναι και η εικόνα που επικρατεί στα αποδυτήρια, αφού όπως φαίνεται οι συμπαίκτες του Ελλαδίτη ποδοσφαιριστή, δεν δίνουν στο γήπεδο το 100% των ικανοτήτων τους.

«Θα πω κάποια πράγματα που ίσως δεν αρέσουν. Αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα πρέπει να βελτιωθούμε και να αλλάξουμε πολλά. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είμαι υπεύθυνος εγώ να πω αν κάνουμε κοιλιά. Πρέπει να δούμε τι κάνουμε λάθος. Οφείλω να τονίσω πως όλοι πρέπει να δίνουμε το 100% και να δείχνουμε το πάθος για να παίρνουμε τις νίκες».

Ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Πραξιτέλη, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για μια ομάδα που θες να τραβάς τα... μαλλιά σου. 

Ο δρόμος που υπάρχει για το πρωτάθλημα σαφώς και είναι αρκετός ακόμη. Αλλά ο ΑΠΟΕΛ του Κόρε Ίγκενμπριγκτσεν φαίνεται να αγνοείται το τελευταίο διάστημα και οφείλει να ανασυνταχθεί προτού απομακρυνθεί περισσότερο από την κορυφή και τους ανταγωνιστές του. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)