Η υπερεκτίμηση του ρόστερ, τα 22 εκατ. και η σταθερότητα στην... αστάθεια

Αν έπρεπε να διαλέξουμε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στις εγχώριες διοργανώσεις, αυτή θα ήταν, χωρίς υπερβολή, με τον Απόλλωνα.

Ως εκ τούτου, δεν μπορεί η πειστική εμφάνιση των γαλαζοκιτρίνων να χαρακτηριστεί ως ένα… πυροτέχνημα, αφού η ομάδα των περσινών πρωταθλητών, διαθέτει ένα αξιόλογο ρόστερ με ποιοτικές μονάδες, που μπορούν να δώσουν τις λύσεις όταν το σίδερο καίει. 

Απομένουν 33 διαθέσιμοι βαθμοί και αν ο ΑΠΟΕΛ θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή, θα πρέπει να μαζέψει όσο πιο πολλούς βαθμούς μπορεί για να φθάσει στην κορυφή και τον πρώτιστο στόχο.  

Οι παίκτες του συλλόγου της Λευκωσίας, έδειξαν ότι μπορούν και έχουν τις δυνατότητες, ωστόσο δεν έδωσαν συνέχεια στην πολύ καλή παρουσία με τον Απόλλωνα.  

Η μετριότητα, το αντίδοτο του Ουζουνίδη και η τραγική αντίδραση
Για άλλο ένα αγώνα αρκέστηκε στη μετριότητα ο ΑΠΟΕΛ, άφησε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Πάφο και είδε τη διαφορά από τη δεύτερη Ομόνοια να αυξάνεται από τον ένα βαθμό στους τέσσερις.

Οι πολυπρωταθλητές, είχαν ένα καλό σχετικά πρώτο ημίχρονο στο Στέλιος Κυριακίδης. Στάθηκαν άτυχοι στο δοκάρι του Σάβιτς, που αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα, ίσως το παιχνίδι να έπαιρνε διαφορετική τροπή. Όμως με μια τελική, σε ένα αγώνα που θέλεις απεγνωσμένα τη νίκη, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και είναι πρωτόγνωρο πράγμα για τον ΑΠΟΕΛ.  

Η παρουσία των γαλαζοκιτρίνων στην επανάληψη αλλά και το, γεγονός, ότι έμειναν πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση, δεν αντικατοπτρίζει εικόνα ομάδας, που πάει για πρωταθλητισμό.

Όπως επεσήμανε και ο τεχνικός των γαλαζοκιτρίνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, με το πέρας της αναμέτρησης «όταν είσαι στο ΑΠΟΕΛ πρέπει να αντιδράς, να παλέψεις και αν χάσεις, έχασες. Είμαστε μέσα στο στόχο. Πρέπει να διορθώσουμε αυτή την εικόνα ή να αλλάξουμε ποδοσφαιριστές.

Πρέπει να μας διακρίνει σταθερότητα. Δεν θα κατηγορήσω ποτέ τους παίκτες αν χάσουν ένα παιχνίδι, όμως η αντίδραση μας μετά το 1-0 ήταν τραγική. Πρέπει να βρω το αντίδοτο, εγώ είμαι ο προπονητής».

Χωρίς αμφιβολία, αν διακρίνεται για κάτι ο ΑΠΟΕΛ στη φετινή χρονιά, σίγουρα δεν είναι η σταθερότητα. Είναι γεγονός, πως ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει το πιο ποιοτικό ρόστερ, των τελευταίων πέντε χρόνων, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κατέφθασαν στον Αρχάγγελο πολυσυζητημένες και ακριβοπληρωμένες μεταγραφές, που μέχρι σήμερα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στο γήπεδο. Ο προϋπολογισμός της ομάδας κυμαίνεται στα 22 εκατομμύρια και αδυνατεί να αντεπεξέλθει.

Ο ΑΠΟΕΛ, δεν απόδωσε το αναμενόμενο θέαμα στη φετινή χρονιά, που επιθυμούσαν και οι φίλοι της ομάδας, αφού είναι κάτι που παραδέχθηκε και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Πρόδρομος Πετρίδης.

Το μεγάλο ζήτημα είναι να υπάρξει άμεση αντίδραση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πρέπει να βρει το αντίδοτο, και αν κρίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει άλλους ποδοσφαιριστές, τότε καλείται να το πράξει άμεσα. Ότι και να γίνει, όμως, πρέπει να γίνει γρήγορα, καθώς η κλεψύδρα για το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα αδειάζει.

Για πόσο ακόμη θα αδυνατεί να αντιδράσει και θα παρατάσσεται καθόλου παραγωγικός;
Το μόνο που μπορεί να το δείξει αυτό είναι ο χρόνος, ωστόσο τα δεδομένα στον Αρχάγγελο μόνο θετικά δεν είναι. Καλείται να ανέβει ένα πρόγραμμα βουνό και να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή, προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Η σταθερότητα στην... αστάθεια είναι το μεγαλύτερο αρνητικό στοιχείο για τους γαλαζοκιτρίνους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ίσως να έπαιξαν τον δικό τους ρόλο οι αρκετές αλλαγές προπονητών, ωστόσο πλέον για τέτοιες εμφανίσεις δεν χωράνε δικαιολογίες.

Το διπλό πρόσωπο του ΑΠΟΕΛ μέσα σε δύο βδομάδες δεν είναι η επιθυμητή εικόνα τόσο από τους ιθύνοντες του συλλόγου της Λευκωσίας, όσο και από τους οπαδούς της.

Η νέα κακή εμφάνιση στην Πάφο δεν άρεσε σε κανένα. Επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως η φετινή ομάδα είναι προβληματική χωρίς ταυτότητα. Πρέπει κάποιοι παίκτες επιτέλους, να σηκώσουν και αυτοί με τη σειρά τους το βάρος της φανέλας.

Μια ομάδα που πανηγυρίζει για 7 συναπτά χρόνια τον τίτλο του πρωταθλητή, παρουσιάζεται στο γήπεδο χωρίς την νοοτροπία του νικητή και με ποδοσφαιριστές δίχως αυτοπεποίθηση, νεύρο και ουσία. 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει δύσκολο έργο, όμως όχι ακατόρθωτο. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αποδείξουν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, πόσο πολύ το θέλουν.

Η αντίδραση, η βελτίωση από τους ποδοσφαιριστές αλλά και το αντίδοτο από τον κόουτς θα πρέπει να βρεθεί άμεσα, αφού ο χρόνος μόνο σύμμαχος δεν είναι...

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)