Η πρόσληψη και ο χειρισμός του Νταμπίζα

Η πρόσληψη τεχνικού διευθυντή στην Ομόνοια δύο μήνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος είναι δείγμα προδιάθεσης για αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Νίκος Νταμπίζας θα έχει τον χρόνο να δει και να αξιολογήσει το ρόστερ της ομάδας και σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας να κινηθούν έγκαιρα στο μεταγραφικό παζάρι για ενίσχυση της ομάδας. Ο Ελλαδίτης τεχνικός διευθυντής θα ανταμώσει στο «Ηλίας Πούλλος» με πρόσωπα που γνωρίζει, όπως οι Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Κριστόφ Βαζέχα.

Η επιλογή Νταμπίζα μαρτυρά και την πρόθεση των διοικούντων για επέκταση της συνεργασίας με την τεχνική ηγεσία και στη νέα περίοδο. Οι πολέμιοι της διοίκησης Σεραφείμ, θεωρούν λανθασμένη την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή από την στιγμή που η θητεία της παρούσας διοίκησης εκπνέει σε δύο μήνες, κατηγορία άστοχη και εντελώς λανθασμένη. Ακόμα και στο ενδεχόμενο αλλαγής στο διοικητικό θώκο θα ήταν ριψοκίνδυνο αν η Ομόνοια έτρεχε το καλοκαίρι να στελεχώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα με τεχνικό διευθυντή. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή δεν εμπλέκεται στα διοικητικά και οι διοικούντες επιβάλλεται να μην εμπλέκονται στο έργο του. Τότε και μόνο θα μπορέσει να επιτελέσει έργο και να κριθεί. Γι’ αυτό τον λόγο στην Κύπρο πετυχημένο μοντέλο λειτουργίας τεχνικού διευθυντή κρίνεται διαχρονικά μόνο της ΑΕΚ.

Η Ομόνοια ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα τα τελευταία χρόνια με αποτυχημένες μεταγραφές, γιατί πιάστηκε κορόιδο από κάθε λογής ατζέντηδες. Βρέθηκε να έχει τέσσερις αριστερούς μπακ στο ρόστερ απλά και μόνο για χατίρι κάποιων, ενώ τον Ιανουάριο απέκτησε ποδοσφαιριστή για να κτίσει καλές σχέσεις με τον μάνατζερ του Χαφέζ, τον οποίο θέλει (και πώς να μην ήθελε) να διατηρήσει στο ρόστερ.

H διοίκηση της Ομόνοιας θα πρέπει να αφοσιωθεί στο έργο της που ήταν, είναι και θα είναι για αρκετά χρόνια ακόμη η οικονομική σωτηρία του σωματείου και να αφήσει τα υπόλοιπα στους ανθρώπους που εμπιστεύτηκε και ειδικεύονται στο αντικείμενο. Μόνο έτσι θα πετύχει την αγωνιστική αναγέννηση της Ομόνοιας. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)