Ο Κετσπάγια «διέλυσε» την ΑΕΚ με το δικό της σύστημα

Παρατάσσοντας τον ΑΠΟΕΛ με τον σχηματισμό… της ΑΕΚ ο Τιμούρ Κετσπάγια κατάφερε να αποσυντονίσει τα ατού της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν και να πετύχει τη σημαντικότερη φετινή νίκη για τους γαλαζοκίτρινους που πέρασαν με το επιβλητικό 0-3 από το ΓΣΖ. 
 
Ο Γεωργιανός προπονητής για πρώτη φορά από τη μέρα που κάθισε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ παρέταξε σχήμα 4-1-4-1 με τον Νούνο Μοράις μοναδικό ανασταλτικό μέσο τους Αρτυματά-Βινίσιους λίγο πιο μπροστά και προωθημένο τον Τόμας ντε Βινσέντι. 
 
Ο Κύπριος μέσος έγινε σκιά του Μπόλιεβιτς, ο οποίος είναι ο ποδοσφαιριστής κλειδί στο πλάνο της ΑΕΚ. Ο Μαυροβούνιος μέσος είναι ο αποδέκτης της μπάλας στην αρχή κάθε επιθετικής προσπάθειας των Λαρνακέων και περιορίζοντας τον ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να βγάλει εκτός παιχνιδιού τους Τομάς-Λαρένα, οι οποίοι σπάνια πήραν μπάλα στα πόδια κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.
 
Η πίεση πέντε ποδοσφαιριστών (ντε Βινσέντι, Εφραίμ, Γιαννιώτας, Βινίσιους, Αρτυματάς) στο μισό γήπεδο της ΑΕΚ αφενός δεν επέτρεψε στην ομάδα της Λάρνακας να κυκλοφορήσει την μπάλα και να τη μεταφέρει είτε στους επιτελικούς μέσους (Τομάς-Λαρένα) είτε στους ακραίους επιθετικούς (Τέτε-Τριτσκόφσκι) και αφετέρου έφερε κερδισμένες μπάλες από κλεψίματα στον ΑΠΟΕΛ σε σημείο κοντά στην αντίπαλη εστία.
 
Η ποιότητα των Γιαννιώτα, Εφραίμ, ντε Βινσέντι έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και έβαλε σε θέση οδηγού τον ΑΠΟΕΛ με δύο υπέροχα σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κετσπάγια έδωσε εντολή στον Αρτυματά να οπισθοχωρήσει πλάι στον Μοράις, θέλοντας να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Πάρντο και με σκοπό να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους επιθετικούς που διαθέτει, κάτι που έγινε στη φάση του τρίτου τέρματος με σκορερ τον Πιέρο Σωτηρίου και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
 
Υ.Γ. Ο Πάρντο έδειξε την κλάση του στο τετ-α-τετ του Τέτε με την έναρξη του δευτέρου ημίχρονου και την απόκρουση στο πέναλτι του Άλβες, σκοτώνοντας κάθε ελπίδα της ΑΕΚ για ανατροπή των δεδομένων. Ο Βελγοϊσπανός πορτιέρο απέδειξε (και πάλι) πως η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση τον Ιανουάριο ήταν εξίσου καταλυτική με τις μεταγραφές που έγιναν τον χειμώνα και οδήγησαν τον ΑΠΟΕΛ σε 12 συνεχόμενες νίκες και τον έφεραν αγκαλιά με το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. 
  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)