Ο αντιστάρ Τιμούρ Κετσπάγια

Όπου και αν δούλεψε στο παρελθόν ο Τιμούρ Κετσπάγια ανέδειξε ποδοσφαιριστές που ήταν στο περιθώριο. Με τον Γεωργιανό στον πάγκο της Ανόρθωσης ο Αντρέας Κωνσταντίνου έγινε βασικός και αναντικατάστατος στην άμυνα της «Κυρίας». Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μέχρι σήμερα εξυμνεί τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος ήταν ο πρώτος που πίστεψε στις δυνατότητες του και τον καθιέρωσε στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς, χρησιμοποιώντας τον μάλιστα και στη θέση του ανασταλτικού μέσου.
 
Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ ανέκαθεν λάτρευε να δουλεύει με ποδοσφαιριστές που ήταν υπηρέτες του πλάνου του. Το ίδιο πράττει και στον ΑΠΟΕΛ. Ο Κωστάκης Αρτυματάς μετατράπηκε από κομπάρσος σε πολυεργαλείο και έναν από τους πιο  απαραίτητους ποδοσφαιριστές. 12 συμμετοχές, εκ των οποίων μόλις οι 5 στο αρχικό σχήμα και 535 λεπτά κατέγραψε την περσινή σεζόν ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στον «Αρχάγγελο» ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι μονίμως στις βασικές του επιλογές. Έπαιξε μέχρι στιγμής σε 20 αγώνες (17 ως βασικός) και με 1555 αγωνιστικά λεπτά είναι στην 6η θέση του πίνακα των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στον ΑΠΟΕΛ, πίσω από τους Καρλάο, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι, Μοράις και Βάτερμαν. Ο «τζόκερ» του Κετσπάγια κάλυψε πέντε θέσεις καθώς αγωνίστηκε, πέραν της φυσικής του θέσης, ως ανασταλτικός μέσος, στα δύο άκρα της άμυνας, κεντρικός αμυντικός και επιτελικός μέσος.
 
Αναγεννημένος υπό τις οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια είναι και ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος ήταν βασική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης προτού ακόμη τραυματιστεί ο Φερνάντο Καβενάγκι. Ο Γεωργιανός προπονητής ουδέποτε είχε αρμονική συνεργασία με τους ακριβοπληρωμένους σταρ των ομάδων που συνεργάστηκε. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε την αντεπίθεση του (12 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα) και αγκάλιασε τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο χωρίς να υπολογίζει στις υπηρεσίες των δύο πιο ακριβοπληρωμένων του ποδοσφαιριστών, Φερνάντο Καβενάγκι και Σεμίρ Στίλιτς, οι οποίοι στοιχίζουν ετησίως στους γαλαζοκίτρινους πέραν του ενός εκατ. ευρώ.
 
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)