Λαΐφη, σήκω φύγε πριν είναι αργά...

Την περσινή χρονιά ο Κωνσταντίνος Λαΐφης καθιερώθηκε βασικός στην Ανόρθωση και με εκπληκτικές εμφανίσεις, αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος Κύπριος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος.
 
Κέρδισε με το σπαθί του φανέλα βασικού στην Εθνική Ανδρών και ανάγκασε σκάουτερ ευρωπαϊκών συλλόγων να ρίξουν τα βλέμματα τους στον Παραλιμνίτη άσο.
 
Παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον αρκετών ομάδων ο Λαΐφης δήλωσε πιστός «στρατιώτης» της Ανόρθωσης και ανανέωσε το συμβόλαιο του με την «Κυρία» μέχρι το 2017. Ο ίδιος δήλωσε πολλές φορές ότι προτεραιότητα του ήταν να ζήσει επιτυχίες με την ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Τη φετινή σεζόν προσπάθησε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, όμως τον πήρε και αυτόν το «ποτάμι». Όταν η Ανόρθωση πήρε την κάτω βόλτα- για πολλούς και διάφορους λόγους- ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που το έβλεπες στα μάτια του ότι πονούσε και απογοητευόταν.
 
Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που στο τέλος ενός αποτυχημένου αποτελέσματος έβρισκε το θάρρος να πάει στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών και να κουβεντιάσει μαζί τους. Άλλοι δεν θα τολμούσαν να πλησιάσουν.
 
Το «δολοφονικό» φάουλ στον Τριτσκόφσκι που έφερε την αποβολή του στον αγώνα με την ΑΕΚ κατά πάσα πιθανότητα ήταν το φινάλε και η αποτύπωση μιας άδοξης χρονιάς για τον πολυθεσίτη ποδοσφαιριστή. Μιας χρονιάς που τον άφησε στάσιμο, γιατί περισσότερο αναλώθηκε στα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στην Ανόρθωση, παρά στο πως θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.
 
Στις 19 Μαΐου κλείνει τα 23 του χρόνια. Σαφώς και δεν είναι αργά για το άλμα στο εξωτερικό, όμως αν σπαταλήσει άλλη μια σεζόν ενδεχομένως να βάλει σε κίνδυνο το μέλλον του. Αλήθεια, μπορεί κάποιος μετά βεβαιότητας να υποσχεθεί σε αυτό το ταλέντο ότι η Ανόρθωση δεν θα επαναλάβει του χρόνου την ίδια πορεία και τα ίδια λάθη των τελευταίων ετών;
 
Για την Ανόρθωση θα είναι αγωνιστικό πλήγμα αν ο Λαΐφης πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Τεράστιο μάλιστα, καθώς σε πολύ μικρή ηλικία έγινε ήδη ο ηγέτης της ομάδας. Όλοι ξέρουν, όμως, ότι θα έρθει η στιγμή που ο Λαΐφης  θ’ ανοίξει τα φτερά του. Έχει όλες τις περγαμηνές για να κάνει διεθνή καριέρα.
 
Αν συνυπάρξει με ποδοσφαιριστές ψηλότερου επιπέδου και δουλέψει σκληρά, μακριά από την κυπριακή κουλτούρα της καφετέριας και της μουρμούρας, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Όσο και αν ο Λαΐφης δεν θέλει να αποχωριστεί την Ανόρθωση, την οποία αγαπά και επιθυμεί να ζήσει επιτυχίες μαζί της και όσο και αν η Ανόρθωση εξαρτάται από τον Λαΐφη, για το καλό του ιδίου ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι τους.
 
Φτάνει η ομάδα του εξωτερικού και το πρωτάθλημα που θα πάει να του δίνει τη δυνατότητα να γίνει ακόμα καλύτερος και η Ανόρθωση να ανταμοιφθεί οικονομικά με ένα ποσό της αξίας του Λαΐφη. 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...