Από την απαξίωση, στην αποθέωση

Στην Κύπρο του παραλογισμού και της υπερβολής, εύκολα αποθεώνουμε και ευκολότερα μηδενίζουμε καταστάσεις. Και τι δεν γράφτηκε-ειπώθηκε για τον φετινό ΑΠΟΕΛ μετά τον αποκλεισμό από την Αστάνα. Δεν κάνει ο Αντωνιάδης, άμπαλος ο Μοράις, «γέρασε» ο Σέρτζιο, απαθής ο Εφραιμ, πεταμένα λεφτά ο Στίλιτς και άλλα πολλά.
 
Το άσχημο ξεκίνημα στους ομίλους του Europa League και οι εύκολες ήττες από Σάλκε και Σπάρτα Πράγας, έφεραν νέα μουρμουρητά και ανάγκασαν μέχρι και τη διοίκηση να μιλήσει δημόσια για λανθασμένες επιλογές του καλοκαιριού. Δύο είναι οι διορθωτικές αλλαγές που έγιναν στον «Αρχάγγελο» και διαφοροποίησαν άρδην το σκηνικό. Ο Τιμούρ Κετσπάγια φρόντισε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να σουλουπώσει αγωνιστικά τον ΑΠΟΕΛ, μετατρέπωντας τον από ένα απειθάρχητο σύνολο με κτυπητές αδυναμίες, σε μια καλοδουλεμένη μηχανή, με αγωνιστικό πλάνο, ταυτότητα στο γήπεδο και τρομακτική για τους αντιπάλους παραγωγικότητα.

Ο Γεωργιανός προπονητής απέδειξε πως το ρόστερ αξίας 12 εκατ. ευρώ που διαθέτει ο ΑΠΟΕΛ και ποιοτικό είναι και καλό ποδόσφαιρο μπορεί να αποδώσει. Ο ΑΠΟΕΛ του Κετσπάγια άρχισε να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και δείχνει ασταμάτητος στην κούρσα για το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Έξι νίκες και μια ισοπαλία είναι ο απολογισμός του ΑΠΟΕΛ με τον καραφλό στον πάγκο, ενώ «μάτωσε» τα αντίπαλα δίκτυα 33 φορές. Επίσης, η αργοπορημένη έλευση γκολτζή αποδεικνύεται εγκληματικό λάθος, καθώς αν ο Φερνάντο Καβενάγκι ήταν έγκαιρα στο ρόστερ, πολύ πιθανόν τα δεδομένα θα ήταν διαφοερετικά στην ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ.

Ο Αργεντινός σκόραρε για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα (μετρά το απόλυτο καθώς έκανε ντεμπούτο στη δεύτερη αγωνιστική) και έφτασε τα 12 γκολ, επίδοση που τρομάζει. Ο σούπερ σταρ του ΑΠΟΕΛ πέτυχε μόλις πέντε τέρματα λιγότερα από τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Μίκαελ Ποτέ, στο ¼ της κανονικής περιόδου.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)