Αφού δεν πέθανε κανείς, προχωράμε

Άλλη μια ποδοσφαιρική σεζόν έφτασε στο τέλος της. Πρωταθλητές και κυπελλούχοι γιόρτασαν τις επιτυχίες τους. Οι χαμένοι έδιωξαν, όπως συνηθίζεται στην Κύπρο, τους προπονητές τους και οι ομάδες έπεσαν με τα μούτρα στον σχεδιασμό ενόψει της νέας περιόδου.

Η αγαπημένη περίοδος των φιλάθλων αρχίζει. Υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι κάνουν παρέλαση στον Τύπο και κάπως έτσι το σκηνικό πολέμου που στήθηκε στο Τσίρειο μετά το τελευταίο σφύριγμα του τελικού κυπέλλου ξεχάστηκε ήδη. Γράφτηκαν μερικές αράδες, «κλάψαμε» για μερικές ώρες την κατάντια μας, αλλά επί της ουσίας ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν νοιάζεται για τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν. Πολύ περισσότερο, τίποτα δεν προδιαθέτει πως τη νέα χρονιά δεν θα γίνουμε μάρτυρες ίδιων φαινομένων, καθώς επαναλαμβάνουμε όσα λέγαμε και γράφαμε μετά τον περσινό τελικό κυπέλλου μεταξύ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ στο ΓΣΖ.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σφυρίζει αδιάφορα (χαιρετίσματα στον κύριο Κουτσοκούμνη, ο οποίος ενδεχομένως να συνδύασε την παρουσία του στον τελικό κυπέλλου της Ελλάδας με ολιγοήμερες διακοπές στην Αθήνα), όπως και τα σωματεία. Δυστυχώς, αν δεν φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα σε αγωνιστικό χώρο, δεν θα ιδρώσει τ’ αυτί κανενός. 

Ολοένα και λιγοστεύει ο κόσμος στις εξέδρες που αγαπάει το άθλημα. Τα γήπεδα έγιναν χώρος εκτόνωσης και δράσης των χούλιγκαν που περιμένουν την ευκαιρία να ορμήξουν σαν τα κοράκια. Όσο τέτοιες συμπεριφορές μένουν ατιμώρητες, θ’ αυξάνονται περισσότερο οι πραγματικοί φίλαθλοι που θα γυρίζουν την πλάτη στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Σάμπως και του χρόνου, όταν φτάσει η στιγμή της επιλογής γηπέδου για τη διεξαγωγή του τελικού, θα σκεφτεί κανείς την ασφάλεια των οπαδών και των παικτών; Όχι βέβαια. Θα ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να ξεγελάσουμε τους Κύπριους διαιτητές για να φέρουμε ξένο. 

Πάει, λοιπόν, και αυτή η χρονιά. Γεμάτη προκατάληψη, αμφισβήτηση, κόκκινους φακέλους και στημένα παιχνίδια. «Έχουμε στημένα παιχνίδια, αλλά έχουμε καθαρό ποδόσφαιρο», ανέφερε στις βραβεύσεις της ΚΟΠ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Καλά μπάνια...  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)