Πλήρωσε "εγκλήματα" άλλων, ζητά βοήθεια για τα δικά του ο Πουλλαΐδης

Φεύγω. Ίσως μείνω. Θα μείνω αν βρεθεί το ποσό των 650 χιλιάδων ευρώ που χρειάζεται η Ανόρθωση για να κλείσει χωρίς έλλειμμα τη σεζόν. Σε διάστημα δύο ωρών, τόσες διήρκησε η Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης, ο Χρίστος Πουλλαΐδης ανακάλεσε τον εαυτό του δύο φορές και στο τέλος πέρασε το μήνυμα που ήθελε. Ο ισχυρός άνδρας της «Κυρίας» έβγαλε από την τσέπη 10 εκατ. ευρώ τα τελευταία δυόμιση χρόνια και «απειλεί» σήμερα ότι θα φύγει αν δεν μαζευτεί από επιφανείς φίλους του σωματείου το ποσό των 650 χιλιάδων ευρώ.

Άντε και μαζεύτηκε. Μετά; Μήπως τη νέα χρονιά θα πράξει το ίδιο ο κ. Πουλλαΐδης όταν τα έξοδα θα υπερβαίνουν των εσόδων; Το μεγαλύτερο «αγκάθι» της Ανόρθωσης είναι οι εσωτερικές διαμάχες και η εσωστρέφεια. Ο εκάστοτε πρόεδρος λειτουργεί αυτόνομα και επί παντός επιστητού, λες και το σωματείο ή η εταιρεία είναι ιδιοκτησίας του. Από την στιγμή που το 70% των μετοχών της εταιρείας ανήκει στην οικογένεια Πουλλαΐδη το επιχειρηματικό προϊόν της Ανόρθωσης είναι ιδιωτικό και αποθαρρύνει τον οποιοδήποτε θέλει να συνεισφέρει οικονομικά.

Ναι, ο Χρίστος Πουλλαΐδης δίκαια χαρακτηρίζεται ως «σωτήρας» της Ανόρθωσης. Το χρέος από 15 εκατομμύρια ευρώ έπεσε στα 6,8 κυρίως λόγω της αποπληρωμής οφειλών σε παλιούς παίκτες και προπονητές. Ο κ. Πουλλαΐδης πλήρωσε τις αμαρτίες προηγούμενων διοικήσεων και τώρα που στέρεψε η κάνουλα δυσκολεύεται να πληρώσει τις δικές του. Διαφορετικά θα ήταν τα οικονομικά δεδομένα αν η ομάδα της Αμμοχώστου εξασφάλιζε φέτος ευρωπαϊκό εισιτήριο και η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει σε μεγάλο (μην πω αποκλειστικό) βαθμό τον πρόεδρο της Ανόρθωσης με τους χειρισμούς του στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Από την στιγμή που δέχθηκε να πληρώσει τα εγκλήματα άλλων, χωρίς να έχει την στήριξη κανενός, έβαλε τα δύο του πόδια σ’ ένα παπούτσι και αδίκησε τον εαυτό του. Πλέον ή μένει μόνος και τραβάει το κουπί ή φεύγει πυροβολημένος, παρά το γεγονός ότι έσωσε την Ανόρθωση από το χείλος του γκρεμού, και αφήνει την «Κυρία» στην αβεβαιότητα.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)