Πόση αξία έχει το συμβόλαιο

Το φαινόμενο απαντάται παντού και σε διάφορες μορφές. Η ΑΕΛ αποδέσμευσε τον Ντεγκρά, η Ομόνοια τον Οκέγε, η ΑΕΚ τον Χατζηγιαννακού, μολονότι και οι τρεις είχαν συμβόλαια για την ερχόμενη περίοδο. Στην ίδια κατηγορία αναμένεται να προστεθούν προσεχώς και οι Στίλιτς, Πιατκόφσκι, Κοδίνα (ΑΠΟΕΛ), Μαρτσίνιακ, Νίνου (ΑΕΚ), Αβραάμ, Λοϊζίδης, Οικονόμου, Κάλβο, Κίττος, Πελέ, Νούχου (Ανόρθωση), τους οποίους οι ομάδες τους επιδιώκουν να απομακρύνουν πριν το συμφωνημένο τέλος της συνεργασίας τους.
Προσθέστε την περίπτωση Μυτίδη (σ.σ. δεν αναγνωρίζει τη μονομερή ανανέωση συμβολαίου του) και αυτήν του Ντλοβού (σ.σ. θα υπογράψει νέο συμβόλαιο, προκειμένου η Ανόρθωση να καρπωθεί αποζημίωση από την πώλησή του αυτό το καλοκαίρι) και έχετε το αβίαστο συμπέρασμα: 21 χρόνια μετά το πόρισμα Μποσμάν τα συμβόλαια έχουν αξία μικρότερη ακόμη και από το χαρτί, πάνω στο οποίο συντάσσονται.
Ο Βέλγος έδωσε μάχη, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να πάψουν να είναι σκλάβοι των συλλόγων (το ένα άκρο), αλλά σήμερα το -πλήρως βιομηχανοποιημένο και άγρια νεοφιλελεύθερο- ποδόσφαιρο έχει καταλήξει το Νο1 επάγγελμα, όπου τα συμβόλαια συνάπτονται, μόνο και μόνο προκειμένου ακολούθως να λυθούν με τους πλέον δημιουργικούς τρόπους (το άλλο άκρο).
Όποιος σύλλογος θέλει αποζημίωση, φροντίζει να πωλήσει έναν παίκτη πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του, ενώ ο παίκτης παρά την έγγραφη δέσμευσή του με μια ομάδα δύναται κάλλιστα να αναζητεί νέο εργοδότη, εφ’ όσον οι δύο πλευρές συμφωνήσουν στο ποσό της μεταγραφής.
Η απόκλιση μεταξύ ποδοσφαίρου και λοιπών επαγγελματικών κλάδων είναι τόσο μεγάλη, ώστε πρόσφατα διατυπώθηκε η άποψη ότι «μελλοντικά και για λόγους διαφοροποίησης θα πρέπει για όσους ποδοσφαιριστές αμείβονται άνω του κατώτατου μισθού να λέγεται ότι έχουν (όχι συμβόλαιο, αλλά) μια “χαλαρή συμφωνία αύξησης της περιουσίας των επαγγελματιών και ατζέντηδων μέσω παράκαμψης των υφιστάμενων κανονισμών στην αγορά εργασίας” (ΧΣΑτΠτΕκΑμΠτΥΚσΑΕ). Η συντομογραφία θα συνοδεύεται από το IBAN της τράπεζας, η οποία είναι απαραίτητη σε τέτοια διαδικασία». Σκηνές από ταινία προσεχώς…

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)