Ηλίθιοι είμαστε εμείς που τους ανεχόμαστε

Έρμαιο στις ορέξεις ανεγκέφαλων οπαδών κατάντησαν τα σωματεία. Τα ντροπιαστικά συμβάντα στην Τρίπολη αμαύρωσαν την ιστορία του ΑΠΟΕΛ και επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι ορισμένοι δεν νοιάζονται ποσώς για το καλώς νοούμενο συμφέρον της ομάδας, που κατά τ’ άλλα υποστηρίζουν.
 

Ευθύνη, και μάλιστα τεράστια, για τα εξευτελιστικά συμβάντα των τελευταίων ήμερων έχουν οι εκάστοτε διοικήσεις των ομάδων και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον ΑΠΟΕΛ. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες των θλιβερών επεισοδίων στο Τσίρειο που οδήγησαν στη διακοπή του ντέρμπι Απόλλωνα-Ανόρθωσης. Όσο «χαϊδεύουν» τα αυτιά των χουλιγκάνων θα υπόκεινται στις ορέξεις τους. Είναι αδιανόητο 20-30 ηλίθιοι να κάνουν διεθνώς ρεζίλι μια ομάδα που στο πρόσφατο παρελθόν ανάγκασε την Ευρώπη να υποκλιθεί με τα επιτεύγματα της. Αυτοί οι ηλίθιοι- και τέτοιοι υπάρχουν σε όλες τις ομάδες-διώχνουν από τα γήπεδα όσους αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο.
 

Είναι καθήκον των διοικήσεων και της Πολιτείας να βάλουν επιτέλους το «μαχαίρι στο κόκκαλο» και να διώξουν από τους αγωνιστικούς χώρους, αυτούς που με τις πράξεις τους «σκοτώνουν» το άθλημα. Από λόγια χορτάσαμε, είναι καιρός για δραστικά μέτρα. Δεν μπορεί οι 20, 50, 100 τραμπούκοι να καθορίζουν πολλές φορές το μέλλον κάθε ομάδας. Τα τελευταία χρόνια, όλα τα μεγάλα σωματεία, πλήρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς οπαδών τους, εντούτοις συνεχίζουν να τους παρέχουν προνομιακή μεταχείριση.
 

Η κάρτα οπαδού πρέπει να εκδοθεί χθες. Οι διοικήσεις των ομάδων επιβάλλεται να αντιταχθούν στα ακραία στοιχεία που εισέρρευσαν στα οργανωμένα σύνολα οπαδών, όσο ρίσκο και αν εμπεριέχει αυτό. Είναι καιρός οι ταραξίες να απομονωθούν και τα σωματεία έχουν ρόλο να διαδραματίσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι καιρός να αλλάξουν στάση και να ταχθούν ξεκάθαρα και δημόσια υπέρ της έκδοσης κάρτας οπαδού. Και όσοι υποστηρίζουν ότι τα γήπεδα θα είναι άδεια χωρίς τους ηλίθιους, να είναι σίγουροι ότι σταδιακά οι εξέδρες θα γεμίζουν από πραγματικούς φιλάθλους.
 

Σε διαφορετική περίπτωση, τόσο οι ομάδες όσο και το κυπριακό ποδόσφαιρο, θα υποφέρει και θα διασύρεται. 
  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)