Ο επιθετικός που θα «καθαρίσει» και η 3η Αυγούστου

Με την περσινή σεζόν να κλείνει με μια μικρή «τρύπα» 1-1.5 εκατ. ευρώ κατά πληροφορίες, τα επαναλαμβανόμενα έσοδα ενόψει της νέας να είναι 5-6 εκατομμύρια και τα προβλεπόμενα έξοδα ακριβώς τα διπλάσια, ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει περιθώριο μεταγραφικών υπερβάσεων. Άλλωστε ποτέ στα προκριματικά οι γαλαζοκίτρινοι δεν στηρίζονταν σε νεοφερμένους: πάνω κουπί τράβαγαν οι περσινοί. 
 
Τα οικονομικά δεδομένα γίνονται ακόμα πιο δύσκολο εάν σκεφτούμε πως Στίλιτς, Πιατκόφσκι και Κοντίνα κάνουν χρυσοπληρωμένες διακοπές στην Κύπρο, ως απότοκο του περσινού, χείριστου προγραμματισμού.
Δεν ξέρω ποιος έδωσε στους φιλάθλους την εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ  θα έπαιρνε τον επιθετικό που θα «καθαρίσει», τουλάχιστον πριν τα δύο ματς του γ’ προκριματικού. Οποιαδήποτε οικονομική υπέρβαση πριν τις 3 Αυγούστου θα ήταν τζογάρισμα.
 
Εάν ο ΑΠΟΕΛ μπει στα play off του Champions League, «κλειδώνει» μίνιμουμ έξι εκατ. ευρώ. Ισοσκελίζει δηλαδή το  μπάτζετ. Τότε και μόνο θα μπορεί να μιλάει για υπερβάσεις.
Άλλωστε τέσσερις φορές στο παρελθόν οι γαλαζοκίτρινοι τα κατάφεραν, αποκλείοντας κατά χρονολογική σειρά, Παρτίζαν, Σλόβαν, Ελσίνκι και Μίντζιλαντ. Σε όλες τις περιπτώσεις, παίκτες από το ρόστερ της προηγούμενης σεζόν, είχαν κάνει τη διαφορά.
 
Αυτή είναι και η ισχυρότερη απάντηση στο επιχείρημα πως «καλύτερα να τζογάρει ακόμα 500.000 για να πάρει τα 6 εκατ.».
 
Αγωνιστικά
Δεν ξέρω γιατί «κόπηκε» τελικά ο Σουηδός Ρανέγκι, αλλά εάν τον «έφαγαν» οι γκρινιάρηδες του Twitter, τότε αυτοί που πήραν τέτοια απόφαση είναι άξιοι της μοίρας τους. Εάν είναι δυνατό, μια ομάδα του Champions League να αποφασίζει και να επιβάλλει ή να ακυρώνει μεταγραφές, ανάλογα με τα like.
 
Είπαν ότι για το 4-1-4-1 που θα παίξει, ο Κρίστιανσεν θέλει έναν ψηλό φορ , προφανώς για να παίζει και με πλάτη και ν’ ανοίγει δρόμους –περίπου όπως ο Άλβες στην ΑΕΚ, μόνο που ο Βραζιλιάνος είναι καλός και φάτσα με το τέρμα και σκοράρει- στους εξαιρετικούς μεσοεπιθετικούς που διαθέτει ο ΑΠΟΕΛ, όπως Εφραίμ, Ντε Βινσέντι και Μπρεσάν. Υπάρχουν επίσης προσοντούχοι μεσοεπιθετικοί όπως οι Αλωνεύτης, Βάντερ και Ορλάντι, που σίγουρα θα ήταν βασικοί σε άλλη ομάδα.
 
Οπότε, και εάν ακόμα το γκολ δεν είναι κύριο χαρακτηριστικό του φορ που θα αποκτηθεί, αυτό δεν προεξοφλεί την αποτυχία, καθώς μπορεί με το παιχνίδι του ν’ αναδείξει άλλους ποδοσφαιριστές. Όπως έγινε και πέρσι με Εφραίμ, Ντε Βινσέντι και Γιαννιώτα.
 
Αυτά μέχρι την 3η Αυγούστου, τουλάχιστον, οπότε και θα ξέρουμε εάν τα δεδομένα επιτρέπουν υπέρβαση ή επιβάλλουν δύσκολες αποφάσεις και δραματικές μειώσεις  σε μπάτζετ, ρόστερ, και μισθούς.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)