Ένα κακό τουρνουά με ωραίες στιγμές, αλλά όχι μεγάλα ματς!

Διευκρινίζω πριν οποιαδήποτε παρεξήγηση πως είμαι από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι ο Ρονάλντο  (μαζί με τον Μέσι) αποτελούν ευλογία για το μοντέρνο ποδόσφαιρο και  τυχεροί πρεπει να αισθανόμαστε όσοι τους απολαμβάνουμε στην πλήρη ακμή τους! 

Ωστόσο αυτό που -απόλυτα αποστασιοποιημένα- κάποιος παρατηρεί, σχετικά με την τεράστια επιτυχία της εθνικής Πορτογαλίας να αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι πως το πέτυχε ακριβώς επειδή στον τελικό έχασε νωρίς τον Ροναλντο! Η απουσία του καταφερε να απαλλάξει την ομάδα από το μόνιμο άγχος και βάρος, πως τα πάντα πρέπει να περνουν απο τα πόδια του! Έτσι, λειτούργησαν πολύ περισσότερο όλες οι ανασταλτικές λειτουργίες, με 11 ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν σε αυτές, αλλά και επιθετικά ο Φερνάντο Σάντος έκανε πιο ορθολογική την ομάδα του και μάλιστα ρίσκαρε αρκετά νωρίς με την είσοδο του Εντερ!

Ο Ρονάλντο με την πληθωρική παρουσία του κατόρθωσε να γλιτώσει την Πορτογαλία σε εκεινο το 3-3 με την Ουγγαρία σημειώνοντας δυο γκολ και γενικά κρατώντας την εντος διοργάνωσης, αλλα επισης ηταν αυτος που την άγχωνε σε καθε ματς εκβιάζοντας καθε επιθετική προσπάθεια! Ήταν αυτός που στον ημιτελικό απέναντι στην Ουαλία στάθηκε κυριολεκτικά στο ύψος των περιστάσεων πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ ανοίγοντας το δρόμο για την πρόκληση, ωστόσο ηταν και εκείνος που παίρνοντας την πρωτοβουλία να εκτελεί ολα τα φάουλ γύρω απο την περιοχή δεν έβρισκε στόχο! Το απίθανο ειναι πως το πρωτο χτύπημα απο καποιον αλλο σε ολόκληρο το τουρνουα ( του Γκερέιρο στην παράταση στον τελικο που πηγε ατο δοκάρι) παρολιγον να δώσει τον τίτλο στην ομάδα του Σαντος!

Είναι πραγματικά καταπληκτικό πως εύκολα μπορείς να γυρίσεις τα στατιστικά και να αποδείξεις οτιδήποτε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο! Εκείνο που δεν αμφισβητείται είναι πως η Πορτογαλία, πήρε τον πρώτο διεθνή της τίτλο, σε ένα τουρνουα που ειχε ξεκινήσει χωρίς να είναι καν ανάμεσα στα τέσσερα η πέντε φαβορί αλλα με τον Ροναλντο να εχει διάθεση πραγματικα να βαλει τον εαυτό του αρκετές φορές κατω απο το σύνολο, εφτασε μεσα απο καποιες συγκυρίες στην πηγή και αυτη τη φορα ήπιε νερό!

Κάθε φορά που ξεκινά μια μεγάλη διοργάνωση, σε επίπεδο εθνικών ομάδων ακριβώς επειδη προκειται για ενα τουρνουα λίγων εβδομάδων εχει μεγαλη σημασία ποιος ειναι σε μομεντουμ και στα νοκ αουτ μπορει να λειτουργήσει ως μια γροθιά! Αυτο εκανε η Πορτογαλία που αφου καταφερε να ξεγλιστρήσει απο τη θηλιά του αποκλεισμού στους ομίλους και σιγα σιγα καταφερε να φτάσει σα ενα θρίαμβο που ξεπερνά καθε προηγούμενη επιτυχία του λουζιτανικου ποδοσφαιρου! Και το χρωστά περισσότερο απο όλους στον Σαντος που παρέλαβε μια εθνική που ειχε μολις χάσει απο την Αλβανία πριν 22 μήνες και χωρίσω χωρις ήττα απο τοτε την έφερε στην κορυφή! Ξέροντας πως να χρησιμοποιήσει για το καλο της ομαδας τον Ροναλντο, αλλα και πως να μην έρθει η  κατάρρευση αν για κάποιο λόγο δεν θα τον ειχε στη διάθεση του!

Η Πορτογαλία έγινε η 10η διαφορετική χώρα που κατακτά το Euro δείγμα επισης του ποσο δύσκολο ειναι να διακριθείς στην γηραιά ήπειρο! Η ανταγωνιστικότητα και η γενικότερη ποιότητα των περισσότερων εθνικών ομάδων κάνει αυτή τη διοργάνωση απείρως πιο δύσκολη στο να περάσεις τους γύρους και να φτάσεις μέχρι τα ημιτελικά, ακόμα και από τα Μουντιαλ! Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε του euro 2016 το θυμόμαστε ως μία διοργάνωση με κάποιες μεγάλες στιγμές αλλά γενικώς όχι μεγάλα παιχνίδια. Ένα κακό τουρνουα τελικά που στο τέλος του μπορει να μην ηταν η καλύτερη ομάδα της Ευρωπης αυτη που το πηρε αλλα σίγουρα ηταν αυτη που στον ενα μηνα που διήρκεσε η διοργάνωση ειχε τις περισσότερες σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα που τις έθεσαν οι αντίπαλοι της!

Πηγή: england365.gr

  

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...