Ο Ρονάλντο και η αξία της επιτυχίας με την  Εθνική

Ακόμα και σε μια μορφή άκρατης εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, η Εθνική ομάδα συνεχίζει να προσφέρει τις κορυφαίες στιγμές και να κρίνει την αξία ενός ποδοσφαιριστή. Αν κάποιος αμφιβάλλει έστω ελάχιστα, δεν έχει παρά να κοιτάξει το πάθος, την ένταση, την αγωνία του Κριστιάνο Ρονάλντο για να κερδίσει έναν τελικό στον οποίον ΔΕΝ έπαιζε.

Τι και αν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου, με ετήσιο εισόδημα 80 εκατ. ευρώ, τι και αν έχει κερδίσει τρεις φορές το Champions League και ισάριθμες την Χρυσή Μπάλα. Η καταξίωση με την Εθνική ομάδα είναι ανεκτίμητη, ακόμα και γι αυτόν, τον σύγχρονο Μίδα.

Δεν είναι τυχαίο που οι πλείστοι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως οι κορυφαίοι του 20ου αιώνα, από τον Πελέ μέχρι τον Πλατινί, τον Μαραντόνα, τον Ζιντάν και τον Ρονάλντο (τον Βραζιλιάνο), αλλά και τον Τσάρλτον και τον Μπεκενμπάουερ, έχουν όλοι συνδυάσει το όνομά τους με την κατάκτηση ενός σπουδαίου τίτλου με την Εθνική, έχοντας μάλιστα ρόλο πρωταγωνιστή. Ίσως μερικοί να μην ξέρουν καν το όνομα του συλλόγου που έπαιζαν…

Είτε το θέλουμε, είτε όχι, για σχεδόν εκατό χρόνια η Εθνική ομάδα καθορίζει πρώτα την αξία ενός παίκτη και μετά ο σύλλογος.
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)