Οι τάσεις αυτοκτονίας εξαφανίστηκαν όταν έπαιξε ορθολογικά

Όταν ο Κρίστιανσεν έβαλε στο γήπεδο κανονικό επιτελικό μέσο (Ορλάντι) και τους εξτρέμ στη φυσική τους θέση ο ΑΠΟΕΛ μεταμορφώθηκε και η πρόκριση βρίσκεται σε «γαλαζοκίτρινα» πόδια 

Για 59’ λεπτά ο ΑΠΟΕΛ έμοιαζε με ομάδα χωρίς πλάνο και διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας στον αγωνιστικό χώρο του «Λέρκενταλ». 

Η Ρόσενμποργκ έκανε πάρτι στο πρώτο ημίχρονο, ιδίως από την δεξιά πλευρά του ΑΠΟΕΛ, η οποία έμπαζε από παντού, και το 2-0 ήταν φυσικό επακόλουθο με βάση την εικόνα της αναμέτρησης. 

Η επιλογή του Τόμας Κρίστιανσεν να ρίξει τρεις ποδοσφαιριστές με ανασταλτικές ικανότητες στη μεσαία γραμμή και εν τη απουσία του Τόμας ντε Βινσέντι, ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ενώ δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής που να μπορεί να τροφοδοτήσει κάθετα ή διαγώνια τους εξτρέμ και τον προωθημένο Σωτηρίου. 

Η Ρόσενμποργκ διάβασε σωστά το πλάνο του Κρίστιανσεν που υπερφόρτωσε τη μεσαία γραμμή με μεσοαμυντικούς, μετέφερε τις επιθετικές της δραστηριότητες στα άκρα και κυριάρχησε πλήρως. 

Συστήθηκε ο Ορλάντι 
Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην με την είσοδο των Ορλάντι και Εφραίμ. Ιδίως ο Ισπανός μέσος με το που πέρασε σαν αλλαγή στο 59’ μεταμόρφωσε τον ΑΠΟΕΛ και του έδωσε επιθετική πνοή. 

Οι «γαλαζοκίτρινοι» απέκτησαν την κατοχή της μπάλας, έγιναν πιο απρόβλεπτοι καθώς ο Ορλάντι τροφοδότησε σωστά τους ακραίους επιθετικούς και επίσης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Έπαιξε κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας. Από τα πόδια του άρχισε η φάση του γκολ, ενώ ήταν ο δημιουργός της κλασσικής ευκαιρίας του Ντε Καμάργκο στις καθυστερήσεις. 

Ο Ορλάντι χωρίς να κάνει κάτι εξεζητημένο απέδειξε ότι είναι πολύτιμο όπλο στα χέρια του Τόμας Κρίστιανσεν και έθεσε γερές βάσεις για να πάρει φανέλα βασικού στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης (2/7) στο ΓΣΠ. 

Με την είσοδο του Εφραίμ, ο Γιαννιώτας που έπαιζε με ανάποδο πόδι στην αριστερή πλευρά, μεταφέρθηκε στη φυσική του θέση (δεξί εξτρέμ), όπου είναι πολύ πιο επικίνδυνος και παραγωγικός κάτι που φάνηκε στη φάση του τέρματος. 

Όπως με Κοπεγχάγη, Βίσλα…
Οι μεγαλύτερες προκρίσεις του ΑΠΟΕΛ στα προκριματικά του Champions League ήρθαν με ανατροπή δεδομένων από το αποτέλεσμα των πρώτων αγώνων.

Κόντρα σε Κοπεγχάγη και Βίσλα ο ΑΠΟΕΛ είχε ηττηθεί με 1-0 όμως κατάφερε να προκριθεί. Με την Άαλμποργκ το πρώτο ματς έληξε 1-1. Στο ΓΣΠ οι γαλαζοκίτρινοι απέδειξαν πολλάκις ότι είναι πανίσχυροι και μπορούν να πετυχαίνουν τον στόχο τους. 

Η Ρόσενμποργκ επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ καλή ομάδα και με το 2-1 έχει το πλεονέκτημα (μικρό μεν υπαρκτό δε) για πρόκριση. 

Ο ΑΠΟΕΛ με τη συμπαράσταση του κόσμου του, την εμπειρία τέτοιου είδους αγώνων και τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στο αγωνιστικό του προφίλ (πρόσωπα στην ενδεκάδα που θα τον βοηθήσουν να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και πλάνο αναχαίτισης των ακραίων της Ρόσενμποργκ) μπορεί να κάνει την ανατροπή στο ΓΣΠ και να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στα play off του Champions League. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)