Η επιμονή του Κρίστιανσεν και η έγκαιρη αντίδρασή του

Έχοντας πετάξει στα  σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο και χάνοντας, στην τελευταία φάση του αγώνα, μια ευκαιρία που θα έκανε εύκολα γκολ ακόμα και ποδοσφαιριστής σχολικού πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί παρά να είναι ευχαριστημένος με την ήττα 2-1 στο «Λέρκενταλ», η οποία σε συνδυασμό με μια απλή νίκη (1-0, 3-1) στη Λευκωσία θα τον φέρει στα play off του Champions League για πέμπτη φορά στην ιστορία του (τρεις προκρίσεις, ένας αποκλεισμός έως τώρα).

Αναφέροντας τη ρεβάνς, η αλήθεια είναι τώρα φαντάζει πιο πιθανό ο ΑΠΟΕΛ να βάλει τρία γκολ, παρά να μην δεχτεί κανένα. Η Ρόσενμποργκ δεν είναι καμιά φοβερή και τρομερή ομάδα, όμως δίνει χώρο  και αναπτύσσεται πάρα πολύ γρήγορα στην κόντρα, με ικανοποιητικό βαθμό αποτελεσματικότητας. Στο ΓΣΠ θα βρει χώρους και θα είναι πολύ επικίνδυνη. Αμυντικά δεν είναι χάλια, όμως δεν είναι και ατσάλι. Λογικά ο ΑΠΟΕΛ θα βάλει γκολ, ίσως και πάνω από ένα.

Κατά την άποψή μου η πρόκριση θα κριθεί στην άμυνα.

Μετά από τρεις αγώνες, η επιμονή του Κρίστιανσεν σε κάποια πράγματα μπορεί να θεωρηθεί και επιζήμια  για την ομάδα. Ο Δανός έσωσε χτες την παρτίδα με την αντίδρασή μετά από μια ώρα αγώνα.

Η κρατούσα άποψη στο ποδόσφαιρο λέει πως ο προπονητής προσαρμόζει το σύστημα και την τακτική στο διαθέσιμο υλικό, ενίοτε και στο παιχνίδι του αντιπάλου. Μόνο η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχει την πολυτέλεια να διαλέγει παίκτες που ταιριάζουν στο σύστημα και όχι σύστημα που ταιριάζει στους παίκτες: και αυτό μετά από δεκαετίες δουλειάς.

Είναι προφανές ότι το 4-1-4-1 με ανάποδα πόδια στα άκρα, δεν ταιριάζει. Με μοναδικό κόφτη τον Μοράις, μένουν κενά, ο Βάντερ δεν μπορεί δεξιά και δεν μαρκάρει επίσης, ο Γιαννιώτας δυσκολεύτηκε αριστερά και ο επιθετικός είναι ξεκομμένος. Ενδέχεται οι κενοί χώροι να ήταν ο λόγος που εκτέθηκε ο Μιλάνοφ, στο α’ ημίχρονο. Επίσης, ο Βάντερ με τον Γιαννιώτα θα έπρεπε, έστω μια φορά, να άλλαζαν θέση την ώρα του αγώνα.

Στο 59’ έβαλε μέσα τον Ορλάντι και γύρισε σε σύστημα 4-2-3-1. Με δύο κόφτες έκλεισαν τα κενά και αποκρούστηκαν τα 2v1 που έστηναν οι Νορβηγοί στις γραμμές. Ο Ορλάντι, που ήταν καλός, ένωσε το κέντρο με την επίθεση και ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε χώρους, που εκμεταλλεύτηκε με μια καλή σέντρα του Γιαννιώτα από δεξιά, που είναι η φυσική του θέση.

Υ.Γ. Ο Ντε Βινσέντι είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και η απόδοσή του βαρόμετρο, αλλά μια σοβαρή ομάδα δεν μπορεί να εξαρτάται από έναν ασταθή παίκτη και χαρακτήρα. Ιδιαίτερα εάν περάσει η άποψη του Κρίστιανσεν και η ομάδα αφομοιώσει το 4-1-4-1, τότε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αργεντίνου δεν αξιοποιούνται στο μέγιστο και η εξάρτηση από αυτόν μειώνεται.  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)