Το αφύσικο 38 & το σημαντικό 0

Αναντίλεκτα, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας του ΑΠΟΕΛ στο τρέχον πρωτάθλημα είναι εξωπραγματικά. Αναπόφευκτα, η ενασχόληση με τα 38 γκολ, τα ήδη καταρριφθέντα και τα υπό κατάρριψη (επιθετικά) ρεκόρ μονοπωλεί το ρεπορτάζ των «γαλαζοκιτρίνων».
Στο πλαίσιο αυτό η χρήσιμη υπενθύμιση (εκ μέρους του εκπροσώπου Τύπου), πως αυτά τα ποσοστά είναι αφύσικα, πέρασε φυσιολογικά σε δεύτερη μοίρα. Επειδή όμως είναι απίθανο οι πρωταθλητές να κλείσουν την περίοδο με το νυν μέσο όρο τερμάτων τους (4,75), ήτοι με 171 γκολ σε 36 αγωνιστικές, πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου, προκειμένου να αναδειχθεί και να εκτιμηθεί δεόντως η βελτίωση (και) στα μετόπισθεν.
Απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα ο ΑΠΟΕΛ συμπλήρωσε 465 λεπτά απαραβίαστης εστίας και κράτησε το μηδέν για πέμπτη συναπτή αγωνιστική. Όσος έπαινος προσήκει στον ακόρεστο επιθετικό ζήλο των πρωταθλητών, άλλος τόσος (ενδεχομένως και μεγαλύτερος) αρμόζει στην αδιατάρακτη αμυντική τους συγκέντρωση.
Όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο, γνωρίζουν ότι μετά το τρίτο ή το τέταρτο τέρμα μια ομάδα είναι φυσιολογικό να επιδείξει χαλάρωση στα μετόπισθεν και να δεχτεί ένα γκολ από τον αντίπαλο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πηγαίνουν ως τώρα κόντρα και σε αυτήν τη νόρμα, μολονότι ο Τιμούρ Κετσπάγια α) έχει χρησιμοποιήσει διψήφιο αριθμό παικτών στην αμυντική τετράδα (Σέρτζιο, Αρτυματά, Μοράις, Αναστασίου, Γκιλιέρμε, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Ιωάννου, Αντωνιάδη) και β) έχει παρατάξει την ομάδα του σε διαδοχικά παιχνίδια με την ίδια σύνθεση στα μετόπισθεν μόνο δύο φορές.
Αυτές οι παράμετροι υπογραμμίζουν περαιτέρω την αμυντική βελτίωση, η οποία είναι ικανή να κάνει τη διαφορά τόσο στις επικείμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις όσο και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο Κετσπάγια γνωρίζει άριστα ότι μια μεγάλη ομάδα χτίζεται πάντα από πίσω προς τα μπρος και πως οι τίτλοι κρίνονται (σχεδόν) πάντα από την άμυνα, Εξ ου και δεν θα (πρέπει να) προκαλέσει έκπληξη, αν η χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση των πρωταθλητών αφορά αποκλειστικά τα μετόπισθεν.
 
 
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)