Το παραμύθι του 2009 έγινε τόμος το 2016

Το άστρο του ΑΠΟΕΛ συνεχίζει να λάμπει και οι «γαλαζοκίτρινοι» μετέτρεψαν το παραμύθι που ξεκίνησε το 2009 σε...τόμο με έξι συμμετοχές σε ομίλους τα τελευταία οκτώ χρόνια

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η τύχη μπορεί να σου χαμογελάσει μια φορά, όπως έγινε με τον ΑΠΟΕΛ τον Αύγουστο του 2013 όταν ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Έμετ Μαλόουν είχε τραβήξει το μπαλάκι με το όνομα του ΑΠΟΕΛ και έστειλε από το πουθενά στους «γαλαζοκίτρινους» στους ομίλους του Europa League της περιόδου 2013-14.

Ο ΑΠΟΕΛ από το 2009 και την πρόκριση επί της Κοπεγχάγης που του εξασφάλισε για παρθενική φορά συμμετοχή στους ομίλους του Champions League έχει μετατραπεί με την αξία του σε μόνιμο «θαμώνα» της φάσης των ομίλων στις διοργανώσεις της UEFA.

Με τα γκολ του Χρύση το 2009 κόντρα στην Κοπεγχάγη, την γκολάρα του Αΐλτον το 2011 απέναντι στη Βίσλα, την πανηγυρική τεσσάρα επί της Άαλμποργκ το 2014.

Σε σημείο που ο αποκλεισμός από την Αστάνα το καλοκαίρι του 2015 που έκοψε από τον ΑΠΟΕΛ τον δρόμο για τ’ αστέρια του Champions League και τον έστειλε στους ομίλους του Europa να θεωρηθεί αποτυχία.

Ο ΑΠΟΕΛ «μεγάλωσε» πολύ. Ο ίδιος με τα επιτεύγματα του έχει ψηλώσει τον πήχη. Τέσσερις συνεχόμενες συμμετοχές σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έξι τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι μια επίδοση που θα ζήλευαν μεγάλες ομάδες από τα πιο σπουδαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» πανηγύρισαν προκρίσεις και επιτυχίες στην Ευρώπη με απίστευτους και δραματικούς τρόπους. Με γκολ στο 87’, στη διαδικασία των πέναλτι, με το μπαλάκι του Μαλόουν, με τεσσάρα επί της πρωταθλήτρια Δανίας. Ο... συγγραφέας του τόμου, στον οποίο περιλαμβάνονται τα ευρωπαίκά «παραμύθια» του ΑΠΟΕΛ αποφάσισε ότι κόντρα στη Ρόσενμποργκ η πρόκριση θα έρθει με τρια γκολ στις καθυστερήσεις.

Απονομή δικαιοσύνης
Ο ΑΠΟΕΛ στο 91’ ήταν εκτός play off του Champions League και πέντε λεπτά αργότερα πανηγύριζε την πρόκριση έχοντας κερδίσει 3-0!

Η τύχη τον βοήθησε, όμως, η (νέα) ευρωπαϊκή επιτυχία δεν ήρθε τυχαία. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η καλύτερη ομάδα στο ΓΣΠ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όμως, το σημαντικότερο στοιχείο που κέρδισαν οι «γαλαζοκίτρινοι» από τις συνεχόμενες παρουσίες του στην Ευρώπη είναι η αίσθηση που δίνουν ότι θα πετύχουν τον στόχο τους.

Τι και αν το ρολόι έδειχνε το 90’, τι και αν το τελευταίο τέταρτο του ματς οι Νορβηγοί ήταν περισσότερο στο έδαφος παρά έπαιζαν μπάλα, υπήρχε η αίσθηση ότι θα έρθει αυτή η φάση που θα φέρει το γκολ. Και ήρθε!

Το αν την πάσα έδωσε ο Βάντερ και το γκολ σημείωσε ο Γιαννιώτας λίγη σημασία έχει. Χθες ήταν ο Γιαννιώτας, πέρσι ο Ντε Βινσέντι, πρόπερσι ο Βινίσιους, το 2012 ο Μαλόουν, το 2011 ο Αΐλτον και το 2009 ο Χρύσης Μιχαήλ. Του χρόνου κάποιος άλλος. Το άστρο του ΑΠΟΕΛ λάμπει ολοένα και περισσότερο και φωτίζει τον δρόμο για νέες μεγάλες και ιστορικές ευρωπαϊκές βραδιές.
 
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)