Τι θα γράφαμε αν o ΑΠΟΕΛ αποκλειόταν

Ας είμαστε επιεικείς. Ο ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες, από μια ισάξια ομάδα, με πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος στα Κύπελλα Ευρώπης. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, τόσο για την πρόκριση όσο και ως προς την εξέλιξη της ρεβάνς, εάν στο «Λέρκενταλ» ο Ντε Καμάργκο είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις. Αλλά και αν ο Κρίστιανσεν είχε κάνει νωρίτερα τις αλλαγές του στο ΓΣΠ, καθώς στο τελευταίο 20λεπτο που μπήκαν οι Βάντερ και Ορλάντι και μετά το Ντε Καμάργκο, καθαρό ποδόσφαιρο ζήτημα είναι εάν παίχτηκε για πάνω από πέντε λεπτά.


Η οικονομική ζημιά να είναι μεγάλη, όμως η ομάδα δεν είναι κακή. Μπορεί τουλάχιστον να μπει στους Ομίλους του Europa League, εάν έχει και μια καλή κλήρωση, σώζοντας όσους παραπάνω βαθμούς μπορεί, από τη χρυσή σεζόν 2011-12.


Δεν διαβάζετε λάθος κείμενο.


Αυτά περίπου σκεφτόμουν, βλέποντας όλες τις συγκυρίες εναντίον από το πρώτο παιχνίδι, και τον ΑΠΟΕΛ στη ρεβάνς ν’ αδυνατεί να φτιάξει έστω μια φάση μετά το 75ο λεπτό, ώστε να βάλει το γκολ που θα τον έστελνε στα play off. Αυτά θα έγραφα εάν οι Νορβηγοί δεν πούλαγαν τη μπάλα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, για να έρθει ο αψυχολόγητος –ενίοτε με την κακή, στην προκειμένη με την καλή έννοια- Βάντερ να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Γιαννιώτα.


Ας συνεχίσουμε από εδώ.


Η (χρονικά)τελευταία  λεπτομέρεια
Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε γιατί η τελευταία λεπτομέρεια των δύο αγώνων, τον ευνόησε. Ήταν πιο πριν άτυχος, τόσο στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου στη Νορβηγία, όπου η Ρόσενμποργκ έβαλε δεύτερο γκολ, όσο και στις καθυστερήσεις του ματς, όπου ο Ντε Καμάργκο έχασε το… άχαστο. Αλλά και στις δύο μοναδικές ευκαιρίες που σπατάλησε ο Εφραίμ, στο ΓΣΠ, και στο γκολ του Πιέρου που (σωστά) ακυρώθηκε.
Δεν θα ήταν άδικο να περάσει η Ρόσενμποργκ: έφτιαξε φάσεις. Αλλά ήταν πιο δίκαιο να περάσει ο ΑΠΟΕΛ.
 

Η εμπειρία του τιμ μάνατζερ
Οι πρωταθλητές προκρίθηκαν λόγω και της ευρωπαϊκής εμπειρίας που κουβαλούν. Με απλά λόγια, ξέρουν τον τρόπο. Όταν ακόμα και οι (άπειροι) βοηθοί του Κρίστιανσεν έχασαν τη ψυχραιμία τους και ο γυμναστής αποβλήθηκε - απαράδεκτος, ο μπαρουτοκαπνισμένος τιμ μάνατζερ Γιώργος Σαββίδης επέβαλε την τάξη στον πάγκο, ώστε η ομάδα να μην παρασυρθεί και να παίξει ορθόδοξα μέχρι και την τελευταία φάση. Εκεί ήρθε η δικαίωση. Αν ήταν άλλοι, θα είχαν απαντήσει στις προκλήσεις, θα τα έβαζαν με το διαιτητή, το ματς θα γινόταν ροντέο και η πρόκριση θα είχε κάνει φτερά.
 

Επένδυση σε 1-2 παίκτες
Πλέον οι πρωταθλητές έχουν επιπλέον επτά εκατ. ευρώ. Μπορούν να επενδύσουν σε 1-2 παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, όχι για τα play off, αλλά για τους Ομίλους και για του χρόνου. Όπως έγινε με τον Αΐλτον και τον Πάρντο. Ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, κατά προτίμηση στον άξονα, είναι πάντα χρήσιμος. Ίσως και δύο, εάν τελικά πωληθεί ο Ντε Βινσέντι.
Καθώς το 3-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, δεν πρέπει και να παρασύρει. Η κλήρωση της Παρασκευής (05/8) είναι σημαντική: άλλο να παίζεις με τη Ντούντλακ της Ιρλανδίας και άλλο με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει καλή ομάδα, που με ποιοτική ενίσχυση μπορεί να είναι ανταγωνιστική στους Ομίλους, όποιας διοργάνωσης κι αν αγωνιστεί. 

Έχει πραγματικά ξεφύγει
Μην ξεχνάμε ότι οι γαλαζοκίτρινοι θα παίξουν στους Ομίλους για έκτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια, τέταρτη συνεχόμενη, ενώ θα κουνήσουν το σεντόνι του Champions League για τρίτο σερί καλοκαίρι, διεκδικώντας τέταρτη πρόκριση σε Ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μια ομάδα που έχει ξεφύγει μια κατηγορία και βάλε από τους άλλους εγχώριους αντιπάλους της, όπως εύστοχο επισήμανε και ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, σε συνέντευξή του στην Ισπανία.

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...