Η ΑΕΚ μεγάλωσε, έγινε και Ευρωπαία!

Η εμπειρία της ΑΕΚ στην β’ κατηγορία την περίοδο 2009-2010 την πείσμωσε. Η ομάδα της Λάρνακας επέστρεψε με νέα νοοτροπία και κάνει δειλά βήματα προς την καθιέρωση στο γκρουπ των μεγάλων του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Οι Λαρνακείς από τα πιο χαμηλά μπάτζετ σε σχέση με τις ομάδες των πάνω διαζωμάτων, εντούτοις αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται μόνο το χρήμα για να επέλθει η ευτυχία. Υπάρχει η απαραίτητη υπομονή και παράλληλα η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων.

Στην ΑΕΚ βρήκαν την χημεία με τον τεχνικό διευθυντή. Παλαιότερα ήταν ο Γιόρντι Κρόιφ, τώρα είναι ο Τσάβι Ρόκα. Η ομάδα παραμένει ανεπηρέαστη από φυγές βασικότατων στελεχών της και διαρκώς μεγαλώνει.

Από την πρώτη χρονιά (2010-11), μετά την επιστροφή της στην Α’ κατηγορία, είχε βαλθεί να αποδείξει ότι έβαλε πλώρη για τα ψηλά. Ήρθε 4η στην βαθμολογία και «εκμεταλλεύτηκε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο μπαίνοντας στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν τους παρέσυρε αυτή η επιτυχία και τα επόμενα χρόνια έγιναν πιο διεκδικητικοί στις εγχώριες διοργανώσεις, με αποκορύφωμα τις τελευταίες δύο σεζόν που μάχεται κόντρα στον ΑΠΟΕΛ για την κατάκτηση του τίτλου.

Το βράδυ της Πέμπτης (04/08) απέδειξε ότι μεγαλώνει και στην Ευρώπη. Το 2011 ξεκίνησε την πορεία, που τελικά οδήγησε στους Ομίλους, με 3.624 βαθμούς, ενώ τώρα έχει 9.435 και με μία καλή πορεία φέτος ενδεχομένως να αυξήσει και άλλο τη συγκομιδή της.

Παράλληλα με την αγωνιστική της βελτίωση, μεγάλωσε και εκτός γηπέδου. Η γνώμη της ΑΕΚ πλέον μετράει, ενώ η οικοδόμηση του νέου της γηπέδου – υπολογίζεται να είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί με την έναρξη του πρωταθλήματος – ενισχύει τη δυναμική της και δημιουργεί πιο καλό πρεστίζ.

Με βάση τα όσα μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, σύντομα περιμένουμε ότι θα πανηγυρίσει και κατακτήσεις τίτλων. Δεν μπορούμε, όμως, να προδικάσουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον. Το παρών μας δείχνει ότι η ΑΕΚ, πλέον, πρέπει να συγκαταλέγεται στις δυνάμεις του κυπριακού ποδοσφαίρου.

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)