Καλές οι συμπτώσεις αλλά δεν δίνουν πρόκριση

Την περασμένη Δευτέρα (15/8) γράψαμε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ την... γλώσσα της στατιστικής πλευράς, με βάση την οποία ο ΑΠΟΕΛ είχε 75% πιθανότητες να χάσει με 1-0 στη Δανία και να πάρει την πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λευκωσία.

Αυτό προέκυπτε από το γεγονός πως στις τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες φορές που οι «γαλαζοκίτρινοι» έπαιξαν σε play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχασαν με 1-0 εκτός έδρας.

Από την Κοπεγχάγη το 2009, τη Βίσλα το 2011 και την Αστάνα το 2015. Στις δύο πρώτες κατάφεραν να πανηγυρίσουν  την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους κερδίζοντας με το ίδιο σκορ (3-1). Μοναδική φορά που ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στον προθάλαμο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν προκρίθηκε ήταν το περασμένο καλοκαίρι, όταν αποκλείστηκε από την Αστάνα.

Στην πέμπτη φορά που ο μόνιμος πρωταθλητής Κύπρου των τελευταίων χρόνων βρέθηκε στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ το σερί συνεχίστηκε. Ισάριθμες φορές κλήθηκε να δώσει τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας και για τέταρτη φορά έχασε με 1-0.
 

Οι απίστευτες συμπτώσεις
Εφτά χρόνια μετά την παρθενική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Κοπεγχάγης, οι συμπτώσεις είναι απίστευτες. Στο ίδιο γήπεδο, το ίδιο αποτέλεσμα, με την Κοπεγχάγη να είναι καλύτερη και να έχει μάλιστα και δοκάρι με τον Βέρμπιτς, όπως είχε και το 2009 με τον Αίλτον για να κάνει το 2-0. Στον πάγκο των Δανών και πάλι ο Σολμπάκεν.
 

Δεν φτάνουν οι εξάρσεις
Ο ΑΠΟΕΛ ήταν κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο στο «Τέλια-Πάρκεν», όπως ήταν και στο ματς με την Ρόσενμποργκ στη Νορβηγία. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν καλύτεροι του αντιπάλου τους μόνο στο διάστημα 70-80, οπόταν έχασαν και την τεράστια ευκαιρία με τον Ντε Καμάργκο, ο οποίος ενώ βρίσκεται εκεί που πρέπει αδυνατεί να τελειώσει τις φάσεις.  
 

Ο αγώνας στο ΓΣΠ θα είναι εντελώς διαφορετικός. Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε ότι στη Λευκωσία μπορεί να επιβάλει τον δικό του ρυθμό και να πάρει το ζητούμενο. Η φετινή Κοπεγχάγη είναι καλύτερη από την ομάδα που αντιμετώπισε ο ΑΠΟΕΛ το 2009 και οι «γαλαζοκίτρινοι» θα χρειαστεί να κάνουν το τέλειο παιχνίδι για να πανηγυρίσουν πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τέταρτη φορά στην ιστορία τους.
 

Λάθη όπως αυτό στη φάση του τέρματος των Δανών θα κοστίσουν ακριβά, ενώ δεν υπάρχει πολυτέλεια για σπατάλη ευκαιριών από το μισό μέτρο. Άλλωστε, και το 2009 απέναντι στην Κοπεγχάγη και το 2011 κόντρα στη Βίσλα (όταν ο ΑΠΟΕΛ ανέτρεψε σκορ 1-0) είχε σχεδόν απόλυτη ευστοχία στις ευκαιρίες που δημιούργησε. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)