Είκοσι βαθμοί για τον Τζιωρτζή στη Μόσχα

Με δύο πλασαρίσματα στη πρώτη εξάδα και συνολικά είκοσι βαθμούς στις αποσκευές επέστρεψε από τη Μόσχα ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, έχοντας λάβει μέρος στον πέμπτο φετινό γύρο του πρωταθλήματος SMP Formula 4 ΝΕΖ Certified by FIA.
 
Ο αγώνας φιλοξενήθηκε στην μήκους 3.955χλμ πίστα Moscow Raceway παράλληλα με τον έκτο φετινό αγώνα των DTM.
 
Ο 19χρονος πιλότος της SMP Racing τερμάτισε έκτος στους δύο πρώτους αγώνες και 16ος στον τρίτο και τελευταίο, κατόπιν σύγκρουσης. Σκόραρε όμως είκοσι βαθμούς συνολικά, αφού δεν βαθμολογείται ο Nerses Isaakyan που ήταν στην πρώτη τριάδα και στις δύο κούρσες. Πλέον ο Βλαδίμηρος έχει 28 βαθμούς στο πρωτάθλημα, στοχεύοντας σε ακόμα καλύτερη συγκομιδή στους αγώνες που απομένουν σε Σουηδία και Φιλανδία, αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να προωθηθεί όσο πιο μπροστά μπορεί, στην πρώτη δεκάδα.
 
«Ήξερα ότι εάν λύνονταν τα ζητήματα που αντιμετώπισα με το αυτοκίνητο στους δύο προηγούμενους γύρους, είχα την ταχύτητα να είμαι μπροστά στην κατάταξη, όπως και έγινε» δηλώνει ο Κύπριος πιλότος και προσθέτει: «βελτίωσα αρκετά την εκκίνησή μου, ενώ μπόρεσα να κρατήσω ψηλό ρυθμό μέσα στον αγώνα, κάτι που με έφερε δύο φορές στην 6αδα, ανάμεσα σε 17 οδηγούς. Δυστυχώς δέχτηκα το κτύπημα στην τελευταία κούρσα κάτι που μου στέρησε περίπου δέκα βαθμούς».
 
Στο δύσκολο και απαιτητικό αυτό εγχείρημά, τον Τζιωρτζή χορηγούν η ENEOS Motor Oil Cyprus που φέρνει στην Κύπρο η Psaltis Auto Parts, η INTERTAXAUDIT, η ALCO Filters και η Eurofast ενώ τον υποστηρίζουν το Global College, τα καταστήματα PetroSports, τα επαγγελματικά εργαλεία KS Tools, τα εστιατόρια Akakiko, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου και το ταξιδιωτικό γραφείο Michaelangelo.
 
Το πρωτάθλημα Formula 4 της βορείου Ευρώπης, που είναι πιστοποιημένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, συνεχίζεται 3-4 Σεπτεμβρίου στο Anderstorp της Σουηδίας, ενώ ο έβδομος και τελευταίος γύρος θα γίνει 10-11 του ίδιου μήνα στο Ahvenisto της Φιλανδίας.  
 

Δειτε Επισης

Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία