Σε δεινή οικονομική κατάσταση το Σωματείο του ΑΠΟΕΛ

 Με συνέντευξη στην «Goalnews» της Κυριακής (04/9) ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Χριστόφορος Ποταμίτης εξέπεμψε οικονομικό SOS. Σύμφωνα με τον κ. Ποταμίτη παρέλαβε οφειλές 200.000 ευρώ, συν 100.000 οφειλές προς το κράτος, ενώ σε απάντησή του ο πρώην πρόεδρος κ. Μάριος Χαραλάμπους επισήμανε ότι οι οφειλές που άφησε είναι 136.000 ευρώ, ενώ δεν αμφισβήτησε τις οφειλές προς το κράτος.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από μια διαφωνία για χρέη 64.000 ευρώ.

Μείωση εσόδων
Πέρα από τα παλιά χρέη και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο κράτος, τα πράγματα γίνονται χειρότερα από τη μη ανανέωση –μέχρι στιγμής- της συνεργασίας με τη Cyta, η οποία προνοούσε διαφημίσεις, χορηγίες και τηλεοπτικά δικαιώματα και ανερχόταν σε 140.000 ευρώ ετησίως, από τη μείωση του αριθμού των ενεργών μελών που καταβάλλουν συνδρομή αλλά και την ελαχιστοποίηση των εισφορών από επιφανείς ΑΠΟΕΛίστες.

Μοιραία μοναδικό σοβαρό και σταθερό έσοδο για το Σωματείο απομένουν τα χρήματα που καταβάλλει (σε μηνιαίες δόσεις) η εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Λτδ ως ενοίκιο για το όνομα και που ανέρχονται σε 25.000 τον μήνα (300.000 ευρώ ετησίως). Εάν η ποδοσφαιρική ομάδα έμπαινε στους Ομίλους του Champions League, η Εταιρεία θα έδινε άλλες 100.000 ευρώ,  ως μπόνους.

Το πρόβλημα είναι πως και η Εταιρεία, που κάθε χρόνο συνεισέφερε πάνω από το ποσό προνοεί η συμφωνία (το έθιξε ο κ. Χαραλάμπους στη δήλωσή του), μόλις που θα καταφέρει φέτος να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της.

Περικοπές
Με τα πιο πάνω δεδομένα η διοίκηση Ποταμίτη έχει μειώσει αισθητά τον προϋπολογισμό των τριών «μεγάλων» τμημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, φούτσαλ), ενώ σημαντικές αποκοπές έγιναν από τα «μικρά» αθλήματα (υδατοσφαίριση, ποδηλασία, κολύμβηση, τοξοβολία, δρόμος αντοχής, πινγκ πονγκ, μπόουλινγκ), των οποίων η επιβίωση στηρίζεται ως επί το πλείστον στις προσωπικές εισφορές των υπευθύνων τους.

Ψάχνουν 200.000 ευρώ
Για τη συντήρηση των πιο πάνω τμημάτων αλλά και τη διαχείριση του Σωματείου απαιτούνται σχεδόν 600.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται χρήματα που πρέπει να καταβληθούν σε οφειλές. Τη στιγμή αυτά τα έσοδα με δυσκολία υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ, έτσι ο Χριστόφορος Ποταμίτης και οι συνεργάτες του έχουν επιδοθεί σε έναν τιτάνιο αγώνα δρόμου προκειμένου ουσιαστικά να ανεβάσουν κατά 50% τα έσοδα και να διατηρήσουν στη ζωή, με διεκδικητικούς στόχους, τα δέκα τμήματα του Σωματείου.

Είναι αντιληπτό πως για το  Σωματείο πρώτος στόχος είναι η επιβίωση των δέκα τμημάτων του και των υπόλοιπων  λειτουργιών και μετά οτιδήποτε άλλο.

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών