Νικητής ο Ρόσμπεργκ στο GP της Βραζιλίας

Η αποστολή του Nico Rosberg ολοκληρώθηκε. Από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο από τον ομόσταβλό του, Lewis Hamilton, ο αμέσως επόμενος στόχος ήταν να διασφαλίσει το 1-2 της Mercedes AMG Petronas στο Πρωτάθλημα οδηγών.
 
Στην πίστα του Interlagos, στο Sao Paulo της Βραζιλίας, έφερε εις πέρας την αποστολή του κατακτώντας, όπως και πέρσι, τη νίκη, με σχετική άνεση και χωρίς να ενοχληθεί ιδιαίτερα από τον Hamilton.

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής παρά το γεγονός ότι βρέθηκε αρκετές φορές πολύ κοντά στην F1 W06 του Rosberg και εντός DRS, δεν ήταν αρκετά κοντά ώστε να επιτεθεί και να διεκδικήσει την νίκη σε μια πίστα που δεν έχει νικήσει ποτέ και που επιθυμεί διακαώς να το πράξει κάποια στιγμή μέχρι το τέλος της καριέρας του. Έμεινε, έτσι στη δεύτερη θέση, ολοκληρώνοντας έναν ακόμα θρίαμβο της Mercedes.

Και οι δύο, όπως και οι περισσότεροι πιλότοι του γκριντ ακολούθησαν στρατηγική τριών pit stop. Καθοριστική στιγμή για την έκβαση του αγώνα ήταν το πλασάρισμα στην πρώτη στροφή αμέσως μετά την εκκίνηση, όπου οι δύο Mercedes έφτασαν σχεδόν δίπλα δίπλα, με τον Rosberg, όμως, που είχε την εσωτερική, να διατηρεί έστω και με μικρή διαφορά την πρωτοπορία και τον Hamilton να συναινεί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε… δράματα.

Για τον Γερμανό, αυτή ήταν η πέμπτη φετινή του νίκη και 13η συνολικά στην καριέρα του, ενώ για την ομάδα του, ήταν το 11ο 1-2 σε 18 αγώνες. Στην τρίτη θέση χωρίς να απειλήσει και να απειληθεί τερμάτισε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari. Αρκετά πιο πίσω ακολούθησε ο Kimi Raikkonen, που τερμάτισε 47 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Πέμπτος, ένα γύρο πίσω, βρέθηκε ο Valtteri Bottas με τη Williams, ακολουθούμενος από την Force India του Nico Hulkenberg. Ο Daniil Kvyat ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έβδομη θέση, με τους Felipe Massa, Romain Grosjean και Μax Verstappen να κλείνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.
 
 
 
Η τελική κατάταξη στο GP μετά την ολοκλήρωση των 71 γύρων:
 
 
 
"Ήταν ένα καταπληκτικό σαββατοκύριακο για εμένα εδώ, όμως όλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα μετά από αυτό που συνέβη στο Παρίσι. Ήταν μια ωραία πρόκληση από τον Λιούις, όμως κατάφερα να ελέγχω τον ρυθμό. Ο Λιούις είχε θέμα με τα ελαστικά. Είμαι σε καλύτερη κατάσταση τώρα, προσπαθούσα και στην αρχή της σεζόν. Δεν ξέρω γιατί τώρα μου βγαίνει, το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο", τόνισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

"Είχα καλό ρυθμό αλλά δεν μπορείς να προσπεράσεις εδώ. "Σκότωσα" τα λάστιχα μου και είναι κρίμα, γιατί είναι ωραία η πίστα αλλά δεν μπορείς να φτάσεις αρκετά κοντά για να περάσεις. Είμαι εδώ για να τρέχω και αν υπάρχουν άλλες στρατηγικές, ας πάρουμε το ρίσκο. Δεν μπορούσα να πλησιάσω αρκετά, επομένως ήταν βαρετό να ακολουθώ συνέχεια σε απόσταση αναπνοής. Ο Νίκο είναι φανταστικός στα τελευταία GP", υποστήριξε από την πλευρά του ο Χάμιλτον.
 

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης