Παρέλλης: «Πλώρη για τις προκλήσεις του 2017»

Συνέντευξη για την ιστοσελίδα του ΓΣΠ παραχώρησε ο πρωταθλητής μας Απόστολος Παρέλλης, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ολυμπιάδα του Ρίο, όπου έκανε όλη την Κύπρο υπερήφανη, κατακτώντας την όγδοη θέση στη δισκοβολία. Πάντα συνειδητοποιημένος και προσγειωμένος, ο Απόστολος θέτει τους νέους του στόχους και προγραμματίζεται για το 2017 όπου τον περιμένουν οι Μεσογειάκοι Αγώνες στην Ισπανία αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αγγλία.
 
Πώς αισθάνεσαι κάθε φορά που πετυχαίνεις μια ατομική επίδοση ή μια επιτυχία που δεν ξαναέκανε Κύπριος αθλητής;
Ένα ατομικό ρεκόρ ή μια επιτυχία για ένα άθλητη είναι ένα κίνητρο να συνεχίσει να προσπαθεί. Προσωπικά εμένα μου δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποήση, με βάζει στη διαδικασία να σκεφτώ και να θέσω τον επόμενο μου στόχο.
 
Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να ασχοληθείς με τον πρωταθλητισμό και ειδικότερα με τη δισκοβολία;
Μου άρεσε πολύ ο αθλητισμός από μικρός και ευτυχώς στάθηκα τυχερός γιατί οι γονείς μου με στήριξαν σε αυτή την απόφαση. Το να ασχοληθεί κάποιος με τον αθλητισμό και ειδικότερα σε κάποιο ατομικό άθλημα, όπως η δισκοβολία, απαιτεί μεγάλες θυσίες. Η δισκοβολία με κέρδισε από την πρώτη προπόνηση που έκανα από 14 χρονών στο Μακάρειο Στάδιο και ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω!
 
Τι ήταν εκείνο που σε κράτησε στον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια;
Αυτό που με κράτησε στον αθλητισμό τόσα χρόνια είναι ότι μέσα από δύσκολες στιγμές και αποτυχίες ερχόταν πάντα μια επιτυχία και μου έδινε μια καινούρια ώθηση. Επίσης, έδω είναι σημαντικό να αναφέρω ότι εκτός από την οικογένεια μου, την κοπέλα μου, τους φίλους μου, είχα την έμπρακτη στήριξη από τον Σύλλογό μου, την Ομοσπονδία μου αλλά και απο τους χορηγούς μου.
 
Λένε ότι για να κάνεις πρωταθλητισμό απαιτείται σπαρτιάτικη ζωή. Ισχύει αυτό; Πώς ήταν οι τελευταίοι οκτώ μήνες σε σχέση με την προσπάθειά σου να κερδίσεις το όριο για το Ρίο και μετά η προετοιμασία σου για τους Ολυμπιακούς;
Ισχύει όντως. Χώρις θυσίες δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις προταθλητισμό. Το να κάνεις 6 με 8 ώρες προπόνηση, προετοιμασίες σε διάφορες χώρες για να είσαι καθε φορά στο σωστό κλίμα, να είσαι για μήνες μακρία από το σπίτι σου, το παιδί σου, δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Φέτος η χρονία ξεκίνησε με ένα και μόνο στόχο, τελικό στο Ρίο. Αφοσιώθηκα σε αυτό από την πρώτη μέρα της προπόνησης. Ταξιδεψα για προετοιμασίες σε Αφρική, Αθήνα, Πορτογαλία για μεγάλο διάστημα, όπου κατάφερα και έπιασα το όριο στην Κρήτη τον Ιούνιο. Μετά από αυτό, ακολούθησε η ειδική προετοιμασία στο Σάο Πάολο με όλα τα μέλη της κυπριακής αποστολής κα μείναμε εκεί μέχρι τον αγώνα.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου, μετά την Ολυμπιάδα και κυρίως για τη νέα σεζόν; 
Η επόμενη χρονία έχει δύο πολύ σημαντικούς αγώνες, τους Μεσογειάκους στην Ισπανία αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αγγλία.
 
Πότε θα έβλεπες τον εαυτό σου να αποσύρεται από τον πρωταθλητισμό;
Αυτό είναι κάτι που το έχω σκεφτεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και όπως είπα και μετά την Ολυμπιάδα εύχομαι μετά από αυτήν την επιτυχία οι αρμόδιοι να μας παρέχουν την επαγγελματική αποκατάσταση για να μπρορέσουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στην πατρίδα μας χώρις το άγχος για την επόμενη μέρα.

Έχεις σχέδια για προπονητική καριέρα;
Αυτό είναι κάτι που δεν το έχω σκεφτεί, όμως λόγω του ότι είμαι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και όχι γυμναστής όπως οι περισσότεροι αθλητές ίσως και να μην ασχοληθώ με την προπονητική.
 
Εσένα τι σε κάνει χαρούμενο στην καθημερινότητά σου; Πως διασκεδάζεις; Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου;
Η καθημέρινότητα μου διαφέρει από περίοδο σε περίοδο, αυτό όμως που με κάνει πάντα χαρούμενο στον ελεύθερο μου χρόνο είναι να ασχολούμαι με την οικογένειά μου, να βγαίνω για φαγητό και ποτό με φίλους αλλά και να παρακαλουθώ τον αδερφό μου που τρέχει σε αγώνες ράλλυ. Τα ενδιαφέροντα μου αφορούν κυρίως τον αθλητισμό, παρακολουθώ ποδόσφαιρο, αγώνες ταχύτητας Φόρμουλα 1 αλλά και ράλλυ.

Ποιο μήνυμα θα έστελνες στα νέα παιδιά για να τα προτρέψεις να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό;
Θα ήθελα να τους πω: "Μείνετε κόντα στον αθλητισμό. Πιστέψτε στα όνειρα σας και κατακτήστε τους στόχους σας"!

Πως βλέπεις το μέλλον του κυπριακού αθλητισμού (του στίβου);
Μετά από την Ολυμπιάδα του Ρίο, πιστεύω ότι η Κύπρος έχει πολλά ακόμα να πετύχει στον αθλητισμό και ιδιαίτερα ο στίβος. Πιο πολλούς ολυμπιονιίκες και γιατί όχι και ένα μετάλλιο στον στίβο.
 

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης