Διπλό στην Ελβετία για την Εθνική Ανδρών (vid)

 Μεγάλη νίκη μέσα στην Ελβετία πέτυχε η Εθνική Ανδρών της Κύπρου, όπου επικράτησε με 80-76 στο τρίτο παιχνίδι που γίνεται στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και κατάφερε να αποδράσει με το διπλό μέσα σε μία δύσκολη έδρα. Πλέον η προσοχή στρέφεται στον επόμενο αγώνα της ομάδας μας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο (10 Σεπτεμβρίου) στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία" στην Λευκωσία στις 17:00 κόντρα στο Βέλγιο, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πιο δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι η Ελβετία που μέχρι την συμπλήρωση πέντε λεπτών προηγήθηκε με 19-6. Η Κύπρος ανέβηκε στην συνέχεια και με πέντε σερί πόντους μείωσε σε 19-11 στα επόμενα δύο λεπτά. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν μπροστά στο σκορ, και με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου προηγούνταν με 25-18.

Η Κύπρος ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο με δίποντο του Κινγκ, μειώνοντας σε 25-20. Ωστόσο οι ελβετοί έφεραν στην συνέχεια την διαφορά στους δέκα (30-20) λίγο αργότερα, ενώ μέχρι το 15' το σκορ ήταν στο 32-24 υπέρ των γηπεδούχων. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου πάλεψε στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να διατηρήσει την διαφορά στο σκορ σε μικρά επίπεδα, με την Ελβετία να προηγείται με 45-38 μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Πολύ θετικό ήταν το ξεκίνημα της χώρας μας στο δεύτερο ημίχρονο, που με την συμπλήρωση δύο λεπτών μείωσε την διαφορά στους τρεις (45-42). Ωστόσο οι γηπεδούχοι σημειώνοντας οκτώ σερί πόντους στην συνέχεια έφεραν το σκορ στο 53-42. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιανναρά ήταν καλύτερη στα τελευταία στάδια της περιόδου και μείωσε σε 60-56.

Δυνατά μπήκε στην τέταρτη περίοδο η Ελβετία που πέτυχε οκτώ σερί πόντους και προηγήθηκε με 68-56. Η Κύπρος ανέβασε στροφές στην συνέχεια και μέχρι το 36:07 μείωσε στους τέσσερις πόντους με το σκορ να είναι στο 73-69. Στην συνέχεια ο Παντούρης και ο Κινγκ με τρίποντο και δίποντο αντίστοιχα έφεραν στο σκορ στο 74-73 υπέρ της Κύπρου! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, καταφέρνοντας να φέρει την διαφορά στο σκορ στους τρεις πόντους (78-75) ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε. Η Κύπρος διατήρησε το προβάδισμα της και στο τέλος πήρε την μεγάλη νίκη με τελικό σκορ 80-76.

Κορυφαίοι για την Κύπρο ήταν οι Άντονι Κινγκ με 21 πόντους (9 ριμπάουντ, 4 ασσίστ) και Ιάκωβος Παντελή με 16 πόντους (4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ). Εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποίησαν επίσης οι Ανδρέας Σιζόπουλος και Γρηγόρης Παντούρης που σημείωσαν από 12 πόντους, και Νίκος Στυλιανού με 11 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-18, 45-38, 60-56, 76-80

Εθνική Ελβετίας (Petar Aleksić): Louissaint, Savoy 10 (1), Kazadi 3 (1), M. Mladjan 10 (2), Kozic 2, Jurkovitz, D. Mladjan 19 (3), Kovac 4, Cotture 6, Fongue, Ramseier 22.
 
Εθνική Κύπρου (Παναγιώτης Γιανναράς):Λοϊζίδης 2, Κινγκ 21, Μιχαήλ, Τρισόκκας 1, Κοιλαράς, Σιζόπουλος 12 (3), Κορωνίδης 5, Παντούρης 12 (2), Θεοχαρίδης, Ραζής, Παντελή 16 (4), Στυλιανού 11 (2).
 

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου