Σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί της Αστάνα

Μετά από μία εκπληκτικό εμφάνιση η ΑΕΚ επικράτησε μέσα στο "Κίτιον Αθλητικό Κέντρο" της Αστάνα με 87-68 και αύξησε τις πιθανότητες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup, αφού αυτή είναι η δεύτερη της νίκη στην διοργάνωση. Η ομάδα της Λάρνακας έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο όπου δημιούργησε διαφορά δεκαέξι πόντων από την Αστάνα, διατηρώντας την υπέρ της διαφορά μέχρι το τέλος. Πέραν της πρώτης περιόδου, στο υπόλοιπο παιχνίδι ο αγώνας ήταν ισορροπημένος ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η νίκη αυτή είναι πολύ μεγάλη τόσο για την ΑΕΚ αλλά και για ολόκληρη την κυπριακή καλαθόσφαιρα, αν κρίνει κανείς την διαφορά πολλών εκατομμυρίων που χωρίζει τις δύο ομάδες στον προϋπολογισμό τους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αστάνα, η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα λόγω και της μεγαλύτερης διαφοράς στο σκορ του επαναληπτικού αγώνα της Λάρνακας σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Καζακστάν.

Πιο δυνατά μπήκε στο παρκέ η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά, καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα στο σκορ με 6-0. Ωστόσο η Αστάνα με ένα σερί εννέα πόντων γύρισε το παιχνίδι και πήρε προβάδισμα. Η ομάδα της Λάρνακας όμως ήταν ανώτερη μέσα στο γήπεδο και αυτό φάνηκε στην συνέχεια όταν ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο στο 25-9, πετυχαίνοντας δηλαδή δεκαεννέα σερί πόντους!

Το εντυπωσιακό αυτό σερί σταμάτησε στους εικοσιένα πόντους, με την ΑΕΚ να παίρνει προβάδισμα 27-9 στα πρώτα δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου. Η Αστάνα όμως κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι σε αυτή την δεύτερη περίοδο, με τις δύο ομάδες να τα πάνε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ διατήρησε την διαφορά των δεκαέξι πόντων που είχε από την πρώτη περίοδο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 46-30.

Με τον ίδιο ρυθμό, όπως στην δεύτερη περίοδο, συνεχίστηκε το παιχνίδι. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν σχεδόν τους ίδιους πόντους. Η Αστάνα κατάφερε να πετύχει ένα περισσότερο πόντο και να μειώσει την διαφορά στο σκορ στους δεκαπέντε πόντους, με το σκορ να είναι στο 64-49 υπέρ της ΑΕΚ.

Στην τελευταία περίοδο η Αστάνα πίεσε αρκετά, αφού ήταν η τελευταία της ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή. Από την άλλη όμως οι γηπεδούχοι κράτησαν την υπέρ τους διαφορά και δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν αρκετά στο σκορ. Η ΑΕΚ εξαργύρωσε την ανωτερότητα της στο παρκέ, καταφέρνοντας στο τέλος του αγώνα όχι απλώς να διατηρήσει την διαφορά στο σκορ, αλλά και να την αυξήσει, παίρνοντας την νίκη με 87-68.

ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας 6, Βον 14, Μπρέζετς 21, Κοιλαράς, Πέτροβιτς 13 (1), Μακφάντεν 4, Γκαρσία, Τρισόκκας 4, Γκίλλινγκ 19 (3), Παντελή 6.

Αστάνα (Ραμούνας Μπαταούτας): Χάγες 14, Ίλιν 7 (1), Πονομάρεφ 1, Καλάθης 6 (2), Γιαργκάλιεβ 3(1), Ζιγκουλίν, Κάνερ-Μέντλεϊ 15 (3), Μάρτσουκ 1, Κολέσνικοφ 14 (2), Κέμπ 7.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-9, 46-30, 64-49, 87-68

Πηγή: www.basketball.org.cy  

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»