Κύπριος ο πρώτος στον κόσμο σε αγώνες κατάδυσης με ψαροτούφεκο!

Ο Κύπριος αθλητής Γεώργιος Βασιλείου κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης με Ψαροτούφεκο που διεξήχθη στη Σύρο στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2016. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο Βασιλείου έλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 75 διαγωνιζόμενους από 25 χώρες.
 
Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέκτησαν οι Ελληνες Γιάννης Σιδέρης και Γεράσιμος Καββαδίας. Αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή της Κύπρου σε παγκόσμιους αγώνες με ψαροτούφεκο κι αυτό επιτεύχθηκε ύστερα από τη διάκριση της χώρας μας στο περσινό ευρω-αφρικανικό πρωτάθλημα spearfishing στην Ισπανία, όπου έλαβε τη 10 θέση και πήρε την πρόκριση για συμμετοχή στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στις προηγούμενες επιτυχίες του Γεώργιου Βασιλείου συγκαταλέγεται η κατάκτηση της 2ης θέσης στο First Atlantic International Master, στην Πορτογαλία το 2013, της 1ης θέσης στο Spearfishing Champion League στη Λήμνο το 2014 και της 2ης θέση στο Spearfishing Champion League, στο Καστελόριζο το 2008.
 
Στην κυπριακή αποστολή συμμετείχαν επίσης οι Ηλίας Λιασής, Στέλιος Γιάγκου και Νικόλας Νικολάου. Η Κύπρος κατέλαβε την 3η θέση στο ομαδικό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League