Επίσημο: Στην Κωνσταντινούπολη το Final Four

Ξύπνησαν... μνήμες για τις ελληνικές ομάδες. Στην Πόλη, όπου το 2012 ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε το τελευταίο του μέχρι σήμερα «check in» σε Final Four, θα κορυφωθεί η νέα ευρωπαϊκή μπασκετική σεζόν. Όπως έκανε γνωστό η Euroleague σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, το «Sinan Erdem» θα διοργανώσει το Final Four της σεζόν 2016-2017 (19-21/5).
 
Πρόκειται για το γήπεδο που είχε φιλοξενήσει και το Final Four του '12. Το κλειστό ανακαινίστηκε το 2010 έναντι 47 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον παρέχει όλες τις ανέσεις. Στο παρελθόν τον έχουν χρησιμοποιήσει η Αναντολού Εφές και η Φενέρμπαχτσε (2010-2012), ενώ την τωρινή περίοδο αποτελεί την έδρα της εθνικής Τουρκίας και της Μπεσίκτας. Η χωρητικότητα του στους αγώνες μπάσκετ είναι 16.000 θεατές.
 
«Είναι πάντα ωραίο να είμαστε εδώ. Βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε πράγματα που θα γίνουν. Η Euroleague ¨εχει "χτίσει" τη σχέση της με την Τουρκία. Μια σχέση που ξεπερνάει το χορηγικό επίπεδο. Το Final Four της Euroleague της νέας σεζόν θα γίνει εδώ, στο "Sinan Erdem"», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπερτομέου.
 
Επιπλέον, ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής ανέφερε: «Το μπάσκετ έχει παρουσιάσει τρομερή ανάπτυξη στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Η Κωνσταντινούπολη έχει παράδοση στα Final Four, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε τον επόμενο πρωταθλητή της Euroleague σε αυτή την πόλη τον επόμενο Μάιο. Θα επιστρέψουμε στο "Sinan Erdem Dome", ένα από τα καλύτερα γήπεδα οπουδήποτε, στο οποίο είναι ωραίο να βλέπεις μπάσκετ σε μια σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να δει όλους τους σταρ στην πόλη του για πρώτη φορά στην ιστορία. Με τον τρόπο που οι Τούρκοι οπαδοί συνεχίζουν να αγκαλιάζουν την Euroleague, όλο και περισσότερο κάθε χρόνο, θα είναι σπουδαίο για εμάς να τους έχουμε μαζί μας στα μεγαλύτερα ματς, στο Final Four».
 

Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)