Νέα ευρωπαϊκή ήττα για την ΕΘΑ

Την ήττα από την Ουκρανική Κχίμικ με 80-69 γνώρισε η ΕΘΑ στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία", σε αγώνα που έγινε την Τετάρτη (18/11) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον θεσμό για την ομάδα της Έγκωμης. Η ΕΘΑ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, όμως στα τελευταία στάδια της δεύτερης περιόδου και στην τρίτη περίοδο η Κχίμικ ήταν καλύτερη και δημιούργησε σημαντική διαφορά στο σκορ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η κυπριακή ομάδα ανέβηκε, με αποτέλεσμα να μειώσει την διαφορά στο σκορ, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει την ανατροπή. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Σο της Κχίμικ που πέτυχε 20 πόντους ενώ κορυφαίος για την ΕΘΑ ήταν οι Πακ και Γκόλντεν που σκόραραν από 14 πόντους.
Ισοδύναμες ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με το σκορ να παραμένει πολύ κοντά στα πρώτα στάδια του αγώνα. Καμία εκ των δύο ομάδων δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, αφού η μεγαλύτερη διαφορά που είχαμε ήταν των τριών πόντων με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 15-12 στο 7:26. Η ομάδα της Έγκωμης όμως κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 16-16.
Στην δεύτερη περίοδο το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό. Βλέπαμε στο παρκέ δύο ομάδες ισοδύναμες, με τις διαφορές στο σκορ να παραμένουν πολύ μικρές. Στα τελευταία στάδια του ημιχρόνου ωστόσο η Κχίμικ ανέβηκε με αποτέλεσμα να δημιουργήσει διαφορά οκτώ πόντων από την ΕΘΑ. Το τέλος του δεύτερου δεκάλεπτου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 47-39.
Στην επανάληψη οι Ουκρανοί μπήκανε αρκετά πιο δυνατά στο γήπεδο. Η ΕΘΑ κατάφερε να μειώσει την διαφορά στο σκορ στους οκτώ πόντους στο 26:18, με το σκορ να είναι 57-49 υπέρ της Κχίμικ. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί δέκα πόντων ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο 67-49 υπέρ τους.
Η διαφορά των δεκαοκτώ πόντων που δημιούργησε η Κχίμικ ήταν το όπλο της στην τελευταία περίοδο. Η κυπριακή ομάδα πίεσε, προσπαθώντας να μειώσει την διαφορά και να μπει ξανά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Μάλιστα η ΕΘΑ μείωσε στους έντεκα πόντους στο 37:12 της αναμέτρησης, με το σκορ να είναι στο 73-62, ενώ μισό λεπτό πριν το τέλος του αγώνα το σκορ ήταν στο 78-69 υπέρ των Ουκρανών. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν καλή διαχείριση της διαφοράς που δημιούργησαν στο σκορ στην δεύτερη και τρίτη περίοδο, καταφέρνοντας στο τέλος της ημέρας να πάρουν την νίκη με 80-69.
ΕΘΑ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Πακ 14 (2), Γκόλντεν 14 (1), Αναστασιάδης, Δημητρίου 3 (1), Τράικοβ 6, Μάρκου, Κασκίρης, Πίαρσον 17, Χένρι 15, Χρίστου.
Κχίμικ (Όλεγκ Γιουσκίν): Μαλτσέβσκι 9 (1), Πόποβ 3 (1), Σο 20 (1), Φρέιζιερ 11 (2), Μπελίκοβ 2, Ριαμπτσακ 6 (1), Προκοπένκο, Πέτροβ 12, Κόνιεφ 13 (1), Αντίποβ 4, Σιντόροφ.  
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-16, 39-47, 49-67, 69-80

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών