Ετοιμάζεται για Αθήνα ο Παρέλλης

Στην Αθήνα και στο προπονητικό κέντρο Αγίου Κοσμά θα συνεχίσει από το Σάββατο (21/11) την προετοιμασία του ενόψει της Ολυμπιακής χρονιάς ο Απόστολος Παρέλλης.
 
Ο Κύπριος δισκοβόλος, που φέτος πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του με την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Πεκίνο, ξεκίνησε προπονήσεις εδώ και μερικές εβδομάδες στο ΓΣΠ. Υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γεωργιάδη, ο Παρέλλης ξεκίνησε χαλαρές προπονήσεις, χωρίς μεγάλες εντάσεις. Το β΄ στάδιο της προετοιμασίας του θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, όπου θα ανεβάσει ρυθμούς.
 
Ακολούθως, μετά μια περίοδο τριών εβδομάδων στη Λευκωσία, ο Παρέλλης θα ξαναμπεί στο αεροπλάνο, αυτή τη φορά με προορισμό την Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, όπου μεταξύ 4 Ιανουαρίου και 22 Φεβρουαρίου θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο Κύπριος δισκοβόλος μεταβαίνει τη συγκεκριμένη περίοδο τα τελευταία χρόνια στη Αφρική, αφού λόγω νότιου ημισφαιρίου, το καλοκαιρινό κλίμα τον βοηθάει πολύ στην προπόνηση.
 
«Πάμε πολύ καλά, αν και είμαστε ακόμη στην αρχή. Το πρόγραμμα τώρα περιλαμβάνει βολές και τεχνική. Όταν πάμε στην Αθήνα, θα ανεβάσουμε εντάσεις. Αυτό το διάστημα κάνω διπλές προπονήσεις, δύο ώρες το πρωί στο γήπεδο και τρεις ώρες το απόγευμα στο γυμναστήριο», λέει ο Παρέλλης, ο οποίος μετά από ξεκούραση 2-3 εβδομάδων με το τέλος της σεζόν του 2015, ξεκίνησε προπονήσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου.
 

Και τώρα Ρίο
Το 2016 είναι σπουδαία χρονιά για τον Παρέλλη, αφού μετά την 6η θέση στο Πεκίνο, ρίχνει όλο του το βάρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί όπου πριν τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο πήρε τη 13η θέση στον κόσμο, μένοντας εκτός της 12άδας του τελικού για μόλις επτά εκατοστά. Με το 65.04 μ. που έριξε το 2015, ο Παρέλλης βρίσκεται στο Νο20 του κόσμου, με τους πρώτους 32 να παίρνουν το εισιτήριο για το Ρίο. Όμως ο ίδιος θέλει να ρίξει 66 μέτρα για να πάρει το όριο.
 
«Αν δεν έχω τραυματισμούς και πάει καλά η προετοιμασία μου, πιστεύω θα πιάσω το όριο, που θα είναι και νέο Παγκύπριο ρεκόρ (σ.σ. 65.36 μ. το ρεκόρ από το 2012). Όμως, προς το παρόν θέλω να βγει σωστά η προετοιμασία μου ως τον Φλεβάρη», λέει ο 30χρονος δισκοβόλος, που τονίζει για την επερχόμενη Ολυμπιάδα: «Συνεχώς σκέφτομαι το Ρίο, που είναι ο μεγάλος μου στόχος. Θέλω πρώτα να πιάσω το όριο, για να είμαι σίγουρος ότι θα πάω και μετά θα βάλω τους στόχους μου για εκεί».
 
Ο Παρέλλης, που στηρίζεται από την ΚΟΕΑΣ, τον ΚΟΑ, τον ΓΣΠ αλλά και τους χορηγούς του ΟΠΑΠ Κύπρου, Sci-MX και EshopforSports.com, πέραν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2016 θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (6-10 Ιουλίου) στο Άμστερνταμ, αλλά και στη σειρά Diamond League, εκεί όπου έκανε ντεμπούτο πέρσι.

 
 
 

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου