Τα όπλα των βασιλέων και περισσότεροι από πενήντα εκθέτες

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η φετινή Παγκύπρια Έκθεση Όπλων Σκοποβολής και Κυνηγίου. Περισσότεροι από πενήντα εκθέτες συμμετέχουν στην Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7,8 και 9 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία. Την Έκθεση διοργανώνουν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οπλοπωλών με την συνδρομή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Άγριας Ζωής.
 
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα του την Έκθεση. Iδιαίτερη αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει στους επισκέπτες, η πρώτη συμμετοχή του Συνδέσμου Συλλεκτών Παλαιών και Σπάνιων Όπλων. Μοναδικά εκθέματα, όπως τα κυνηγετικά όπλα του πρίγκιπα Αυγούστου της Γερμανίας, το όπλο του παππού του νυν βασιλιά της Ισπανίας, το όπλο του τελευταίου βασιλιά της Ισπανίας Εμανουήλ και άλλα όπλα βασιλικών οίκων που έχουν κατασκευαστεί μέχρι και πριν τέσσερεις αιώνες, θα δώσουν μια διαφορετική διάσταση στην Έκθεση.
 
Φέτος, θα δοθεί και μεγάλη σημασία στην προβολή όπλων σκοποβολής, μετά τις μεγάλες επιτυχίες της Κυπριακής σκοποβολής, αλλά και το χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Επίσης, στην Έκθεση θα συμματέχει και το καταφύγιο σκύλων, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να υιοθετήσουν σκυλλάκια που εγκαταλείφθηκαν.
 
Όπως κάθε χρόνο, το τριήμερο της Έκθεσης προσφέρεται για εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε σχέση με το κυνήγι, τη σκοποβολή και τη συλλογή παλαιών και σπάνιων όπλων.

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου