Η Ρώμη απέσυρε την υποψηφιότητά της για τους Αγώνες του 2024

Σε  συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της  ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζοβάνι Μαλάγκο, ανακοίνωσε ότι η Ρώμη απέσυρε την υποψηφιότητά της για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Μάλιστα, ανέφερε πως έχει ήδη ενημερώσει την ΔΟΕ για την απόφαση αυτή, ενώ εξαπέλυσε επιθέσεις κατά της δημάρχου της πόλης, Βιρτζίνια Ράτζι, την οποία κατηγόρησε την για δημαγωγία.
«Έγραψα μια επιστολή προς τη ΔΟΕ και με αυτή σταματάμε την διεκδίκηση για τους Αγώνες. Για να συνεχίσει, έπρεπε να στηρίζεται σε τρία πόδια. Ένα από αυτά, όπως συμφωνεί και η πλειοψηφία του λαού της Ιταλίας, παύει να υφίσταται λόγω δημαγωγικών σκοπών. Είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε. Θα ήταν πολύ δύσκολο να μας κερδίσει οποιοσδήποτε και τώρα θα το πληρώσουμε ακριβά.
Υπάρχει προηγούμενο. Το Βανκούβερ αποσύρθηκε το 1974 από την διεκδίκηση των Χειμερινών Αγώνων του 1980 και έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 για να του ανατεθούν Αγώνες. Είναι μία ζημιά εις βάρος του ιταλικού αθλητισμού», ανέφερε ο Μαλάγκο, γνωστοποιώντας την απόφαση της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Παράλληλα, δικαιολόγησε την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΔΟΕ το 2019 στη σύνοδο του Μιλάνου, αναφέροντας πως «αυτό είναι το πρώτο βήμα για να επιστρέψουμε με πειστικότητα. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει από το 1966 και μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα».
Η δήμαρχος της Ρώμης, η οποία ήταν υπέρ της απόσυρσης της ιταλικής πρωτεύουσας από την διεκδίκηση των Αγώνων, βρέθηκε στο στόχαστρο του Μαλάγκο: «Η Ράτζι είναι ανεύθυνη. Δεν είναι πλέον ανεύθυνο να μιλήσω με ποσά. Η Ρώμη θα είχε στα χέρια της 1 δις 700 χιλιάδες δολάρια για την αναβίωσή της» και κατέληξε τονίζοντας: «Πλέον δεν θα γίνει τίποτα. Η Ολυμπιακή Επιτροπή αποχωρεί από τη Ρώμη. Αρκετά ασχολήθηκε μαζί της. Είναι ώρα να ασχοληθεί και με την υπόλοιπη Ιταλία».
Πηγή: sport24.gr  

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης