Διακόσιοι ξένοι τενίστες στο Ευρωπαϊκό U16 της Ελαιών

 
Πάνω από διακόσιοι τενίστες από δεκάδες χώρες, θα βρίσκονται στις αρχές Νοεμβρίου στην Κύπρο και στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ελαιών, για να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό U16 που διοργανώνει ο Όμιλος με βάση την Έγκωμη.
 
Το main draw του Ευρωπαϊκού U16 της Ελαιών θα διεξαχθεί μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου, ενώ τα προκριματικά θα ξεκινήσουν την προηγούμενη εβδομάδα. Ήδη 139 τενίστες (οι 112 ξένοι) δήλωσαν συμμετοχή στο ταμπλό των αγοριών, ενώ 107 κορίτσια (οι 97 από το εξωτερικό) στο αντίστοιχο των κοριτσιών. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου κλείνει η προθεσμία των αποχωρήσεων, με τη λίστα των συμμετοχών να κλείνει οριστικά εκείνη την μέρα.
 
Στο κυρίως ταμπλό των αγοριών και κοριτσιών του Ευρωπαϊκού U16 της Ελαιών θα λάβουν μέρος από 32 τενίστες, με οκτώ θέσεις του κυρίως ταμπλό να καταλήγουν στους αντίστοιχους νικητές των προκριματικών, όπου θα λάβουν μέρος 48 αγόρια και 48 κορίτσια. Επιπλέον, στο διπλό αγοριών και κοριτσιών θα λάβουν μέρος από δεκαέξι συμμετοχές.
 
Χορηγοί της Ελαιών και υποστηρικτές του πρωταθλήματος είναι ο ΑΓΡΟΣ, η Megabet, η Netsmart, ο ΚΟΑ και ο Δήμος Έγκωμης.
 
Με βάση τις μέχρι στιγμής συμμετοχές, στην κατηγορία αγοριών, Νο1 του ταμπλό αναμένεται να είναι ο Γερμανός Moritz Pfaff που είναι No17 στην Ευρώπη, ενώ στην κατηγορία κοριτσιών το ψηλότερο ranking έχει η Anna Martemyanova από την Ουκρανία (Νο38).
 
Το τουρνουά θα διεξαχθεί στα πέντε χωμάτινα κορτ της Ελαιών, με το κλαμπ της Έγκωμης να φιλοξενεί το ένα από τα τρία Ευρωπαϊκά U16 της εβδομάδας -τα άλλα δύο θα διεξαχθούν σε Μινσκ και Μαγιόρκα. Διευθυντής του τουρνουά είναι ο Φώτος Καλλίας και αρχιδιαιτητής ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο πρόεδρος του Ο.Α. Ελαιών, κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, σχολίασε για το τουρνουά: «Μετά τα μεγάλα έργα που κάναμε το καλοκαίρι και τη ριζική ανανέωση των εγκαταστάσεων μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποδεχτούμε στον ανανεωμένο μας χώρο δεκάδες ξένους και τους καλύτερους Κύπριους της ηλικίας κάτω των δεκαέξι ετών. Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που η Ελαιών φιλοξενεί διεθνές πρωτάθλημα. Το 2015 είχαμε το Ευρωπαϊκό U14 και το 2014 και 2013 το Ευρωπαϊκό U16. Περιμένουμε ψηλό αγωνιστικό επίπεδο στο φετινό πρωτάθλημα, αφού δήλωσαν συμμετοχή πολλοί υψηλού επιπέδου τενίστες».
 

Δειτε Επισης

Ιστορικό πρώτο Ντάιαμοντ Λιγκ για την Ελένα Κουλιτσένκο το Σάββατο
Νεκρός ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ που είχε κάνει ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα-Πέθανε μετά από ατύχημα με paraglide
Αναχωρεί τη αποστολή της ΚΟΕ για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων
ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση σε αγώνα στο Μπάσταντ μεταξύ Καραμπέλι-Γκαρίν-«Θα τα πούμε έξω, να δούμε αν έχεις τα κότσια»
Αυτό είναι το πρόγραμμα του πρωταθλήματος-Οι ημερομηνίες των ντέρμπι φωτιά
Προπονητής Νάγκετς για Βαλαντσιούνας: «Σούπερ ευλογημένοι και ενθουσιασμένοι που τον έχουμε»
Χάλκινο μετάλλιο για τον Παύλο Κοντίδη στο Grand Slam του Λος Άντζελες
Η νέα παγκόσμια τάξη, ο Σίνερ, ο Αλκαράθ και oι οκτώ γίγαντες που κέρδισαν όλα τα Grand Slam
Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο σκοτώθηκε σε τροχαίο σε ηλικία 114 ετών
Δημόσια συγγνώμη και απολογία προς Γ. Χρυσοστόμου και Γ. Ιωαννίδη-Απόσυρση αναρτήσεων για ΚΟΕ από την Action In Sports