Διακόσιοι ξένοι τενίστες στο Ευρωπαϊκό U16 της Ελαιών

 
Πάνω από διακόσιοι τενίστες από δεκάδες χώρες, θα βρίσκονται στις αρχές Νοεμβρίου στην Κύπρο και στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ελαιών, για να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό U16 που διοργανώνει ο Όμιλος με βάση την Έγκωμη.
 
Το main draw του Ευρωπαϊκού U16 της Ελαιών θα διεξαχθεί μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου, ενώ τα προκριματικά θα ξεκινήσουν την προηγούμενη εβδομάδα. Ήδη 139 τενίστες (οι 112 ξένοι) δήλωσαν συμμετοχή στο ταμπλό των αγοριών, ενώ 107 κορίτσια (οι 97 από το εξωτερικό) στο αντίστοιχο των κοριτσιών. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου κλείνει η προθεσμία των αποχωρήσεων, με τη λίστα των συμμετοχών να κλείνει οριστικά εκείνη την μέρα.
 
Στο κυρίως ταμπλό των αγοριών και κοριτσιών του Ευρωπαϊκού U16 της Ελαιών θα λάβουν μέρος από 32 τενίστες, με οκτώ θέσεις του κυρίως ταμπλό να καταλήγουν στους αντίστοιχους νικητές των προκριματικών, όπου θα λάβουν μέρος 48 αγόρια και 48 κορίτσια. Επιπλέον, στο διπλό αγοριών και κοριτσιών θα λάβουν μέρος από δεκαέξι συμμετοχές.
 
Χορηγοί της Ελαιών και υποστηρικτές του πρωταθλήματος είναι ο ΑΓΡΟΣ, η Megabet, η Netsmart, ο ΚΟΑ και ο Δήμος Έγκωμης.
 
Με βάση τις μέχρι στιγμής συμμετοχές, στην κατηγορία αγοριών, Νο1 του ταμπλό αναμένεται να είναι ο Γερμανός Moritz Pfaff που είναι No17 στην Ευρώπη, ενώ στην κατηγορία κοριτσιών το ψηλότερο ranking έχει η Anna Martemyanova από την Ουκρανία (Νο38).
 
Το τουρνουά θα διεξαχθεί στα πέντε χωμάτινα κορτ της Ελαιών, με το κλαμπ της Έγκωμης να φιλοξενεί το ένα από τα τρία Ευρωπαϊκά U16 της εβδομάδας -τα άλλα δύο θα διεξαχθούν σε Μινσκ και Μαγιόρκα. Διευθυντής του τουρνουά είναι ο Φώτος Καλλίας και αρχιδιαιτητής ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο πρόεδρος του Ο.Α. Ελαιών, κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, σχολίασε για το τουρνουά: «Μετά τα μεγάλα έργα που κάναμε το καλοκαίρι και τη ριζική ανανέωση των εγκαταστάσεων μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποδεχτούμε στον ανανεωμένο μας χώρο δεκάδες ξένους και τους καλύτερους Κύπριους της ηλικίας κάτω των δεκαέξι ετών. Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που η Ελαιών φιλοξενεί διεθνές πρωτάθλημα. Το 2015 είχαμε το Ευρωπαϊκό U14 και το 2014 και 2013 το Ευρωπαϊκό U16. Περιμένουμε ψηλό αγωνιστικό επίπεδο στο φετινό πρωτάθλημα, αφού δήλωσαν συμμετοχή πολλοί υψηλού επιπέδου τενίστες».
 

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League