Απονομή στον Ντίνο Μιχαηλίδη του «EOC OLYMPIC LAUREL AWARD»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, αποφάσισε ομόφωνα, όπως απονείμει το βραβείο “EOC Olympic Laurel Award” στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνο Μιχαηλίδη.
 
Τα βραβεία «EOC Olympic Laurel Awards» έχουν θεσμοθετηθεί το 2007, από τα Τάγματα Αξίας της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής και απονέμονται σε ετήσια βάση είτε σε πρόσωπα είτε σε οργανισμούς. Για το βραβείο μπορεί να προταθεί κάθε πρόσωπο ή οργανισμός ο οποίος :
- προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες υπέρ της προώθησης του αθλητισμού εντός της χώρας του,
- είχε αξιοσημείωτα επιτεύγματα στον χώρο του αθλητισμού,
- συνέβαλε στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών,
και γενικότερα, οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργανισμός που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της συμμετοχής και της ανάπτυξης του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.
 
Στο Συμβούλιο των EUROPEAN OLYMPIC LAUREL AWARDS προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η Εκτελεστική Επιτροπή λαμβάνει την αποφαση και το βραβείο απονέμεται από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ.
 
Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εργασιών της 45ης Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα πραγματοποιηθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας από 21 μέχρι 22 Οκτωβρίου. Την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα εκπροσωπήσουν στη Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας.
 
Η απόφαση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή προς τον Πρόεδρο της ΚΟΕ και αντανακλά στην 50 χρονη δράση του και στο έργο που έχει επιτελέσει για την προώθηση του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού στην Κύπρο. Υπηρέτησε τον αθλητισμό από διάφορες θέσεις, στον Εκπαιδευτικό τομέα ως Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, ως Αθλητικός παράγοντας σε όλες τις Διοικητικές βαθμίδες Αθλητικών Ομοσπονδιών, ως Γενικός συντονιστής της διοργάνωσης των 13ων ΑΜΚΕ που πραγματοποιήθηκάν στην Κύπρο το 2009, ως επί δεκαπενταετία συντονιστής του Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης του Αθλητισμού, ως Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου και ως Γυμναστής σε διάφορες ομάδες και συλλόγους. 
 

Δειτε Επισης

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!