Νίκη του Κεραυνού επί της Ομόνοιας

Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι που έγινε στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία" ο Κεραυνός νίκησε εκτός έδρας την Ομόνοια με 83-70. Αυτή είναι η τρίτη νίκη για τον Κεραυνό σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, κάτι που μέχρι στιγμής έχει πετύχει και ο Απόλλωνας. Για την Ομόνοια ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κεραυνό να δημιουργεί διαφορά στο σκορ στα τελευταία στάδια του τρίτου δεκαλέπτου. Την διαφορά την διατήρησε και την αύξησε κατά την τέταρτη περίοδο, καταφέρνοντας να φύγει με την νίκη. Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Ο'Μπράιεν του Κεραυνού που πέτυχε 24 πόντους ενώ για την Ομόνοια ξεχώρισαν οι Μπράουν και Νουαουκόνι οι οποίοι σημείωσαν 22 και 21 πόντους αντίστοιχα.
 
Αρκετά δυνατό παιχνίδι είδαμε στην πρώτη περίοδο, ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Κεραυνό. Και οι δύο ομάδες μπήκανε δυνατά στο παρκέ, προσπαθώντας να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό. Οι διαφορές στο σκορ ήταν πολύ μικρές από τις δύο ομάδες με το παιχνίδι να είναι στην ισοπαλία 12-12 στο 8:15. Η Ομόνοια όμως με ένα τρίποντο του Μάνιγκατ, ένα λεπτό πριν την λήξη της περιόδου, έφερε το παιχνίδι στο 15-12. Εξαιρετικό παιχνίδι για την Ομόνοια έκανε ο Νουαουκόνι στην πρώτη περίοδο που πέτυχε δέκα πόντους, ενώ για τον Κεραυνό ο Ο΄Μπράιεν ο οποίος πέτυχε οκτώ πόντους.
 
Στην δεύτερη περίοδο ο Κεραυνός παρουσιάστηκε βελτιωμένος, σε σχέση με τα προηγούμενα στάδια του αγώνα. Η Ομόνοια όμως ήταν η ομάδα που ξεκίνησε πιο καλά το παιχνίδι και με τρεις πόντους από τον Τζαμάρ και δύο από τον Ρόμπινσον, έφερε το παιχνίδι στο 20-12 στο 10:49 του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι όμως με ένα σερί έξι πόντων μείωσαν σε 20-18, δύο λεπτά αργότερα. Ο αγώνας συνέχισε να έχει μεγάλο ενδιαφέρον και στην συνέχεια, με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 40-40.
 
Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι και στα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 25:34 η Ομόνοια ήταν μπροστά στο σκορ με 52-51. Όμως ο Κεραυνός με έξι πόντους του Ο'Μπράιεν και ένα από τον Σμότριτς έφερε το παιχνίδι στο 58-52 υπέρ του στο 27:14. Αν και η Ομόνοια μείωσε τους τρεις πόντους ένα λεπτό πριν την λήξη της περιόδου, στο τέλος της περιόδου βρέθηκε πίσω στο σκορ με εννέα πόντους, με τον Κεραυνό να προηγείται με 66-57.
 
Στην τελευταία περίοδο έπρεπε η Ομόνοια να βρει τον καλό της εαυτό, για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Από την άλλη ο Κεραυνός είχε το σκορ υπέρ του, και έπρεπε να το διαχειριστεί με σωστό τρόπο για να εξασφαλίσει χωρίς δυσκολία την νίκη. Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο ακόμα πόντους, δημιουργώντας διαφορά έντεκα πόντων. Η διαφορά παρέμεινε μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με τον Κεραυνό να πανηγυρίζει την μεγάλη νίκη με τελικό σκορ 83-70.
 
Ομόνοια (Νικόλας Παπαδόπουλος): Παπακώστας, Γαβριήλ, Χριστοδουλίδης, Μάνιγκατ 10 (3), Μπράουν 22 (1), Ρόμπινσον 6 (2), Νουαουκόνι 21, Τζαμάρ 11 (1).
Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Σμότριτζ 10, Μιχαήλ, Πηλαβάς 2, Νεοφύτου, Στυλιανού 15 (1), Μασάμπα 8 (1), Μάρκου, Ο'Μπράιεν 24, Μπάρκερ 13 (2), Τόμιτς 11.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-12, 40-40, 66-57, 70-83
 

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League