Οι Spurs ταπείνωσαν τους Warriors

Ήταν η πρεμιέρα που περίμεναν όλοι. Warriors εναντίον Spurs. Η πρώτη εμφάνιση του Kevin Durant με τους Warriors, της νέας Super team του ΝΒΑ. Το σκηνικό στο Golden State είχε στηθεί λοιπόν και οι φίλαθλοι της ομάδας περίμεναν να κερδίσουν τους Spurs και να γιορτάσουν την έναρξη της νέας σεζόν κόντρα στους Spurs της... νέας εποχής, αφού για πρώτη φορά έπειτα από 19 χρόνια δεν θα είχαν τον Tim Duncan. Και μετά το παιχνίδι ξεκίνησε. Και οι Spurs έπαιξαν σαν... τους Spurs των Τελικών του 2014 όταν διέλυσαν τους Miami Heat και έκαναν... πλάκα στους "Πολεμιστές", που αν προσθέσει κάποιος τις δύο εντός έδρας ήττες στους περσινούς Τελικού του ΝΒΑ κόντρα στους Cavs (στον 5ο και τον 7ο Τελικό) μετράνε τρεις σερί εντός έδρας ήττες!

Το San Antonio ξεκινάει την σεζόν ξέροντας πως όλοι πιστεύουν ότι θα βρίσκεται ένα βήμα πίσω από τους Warriors. Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων ωστόσο φρόντισε να στείλει ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, διαλύοντας με 100-129 τους φιναλίστ των περσινών Τελικών! Ήταν σίγουρα ένα καλό μάθημα αυτό για τους "Πολεμιστές" που σίγουρα κατάλαβαν ότι έχουν ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν εκεί που θέλουν. Όχι βέβαια πως δεν το ήξεραν αυτό.

ΜΥΘΙΚΟΣ Leonard!

Μπροστάρης αυτής της νίκης των Spurs ήταν ο νέος ηγέτης της ομάδας: Ο Kawhi Leonard, ο οποίος τα έκανε ΟΛΑ στο παρκέ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 35 πόντους με 10/21 σουτ, 15/15 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα! Από κοντά και ο LaMarcus Aldridge με 26 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ παίκτης-κλειδί των Spurs δεν ήταν άλλος από τον εκπληκτικό Jonathon Simmons, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και σπουδαία άμυνα πάνω στον Klay Thompson!

Για τους Warriors, που πήραν μόλις 16 πόντους από τον πάγκο τους έναντι 54 πόντων των Spurs (!), o Kevin Durant είχε 26 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Stephen Curry 26 πόντους (αλλά με 3/10 τρίποντα) και ο Draymond Green 18 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα.

Καταιγιστικοί οι Spurs!

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 18-18 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Κάπου εκεί ωστόσο οι Spurs γύρισαν ξαφνικά τον διακόπτη και έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 15-2, ξεφεύγοντας με 20-33 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου! Στηριζόμενοι μάλιστα σε αυτό τους τον οίστρο και με τους Leonard και Simmons να “πυροβολούν” από την περιφέρεια ανέβασαν την διαφορά στους 16 πόντους (30-46 και 34-50). Κάπου εκεί οι Warriors αντέδρασαν και με τον Curry να παίρνει μπροστά μείωσαν σε 42-50. Οι Spurs ωστόσο δεν πανικοβλήθηκαν. Ίσα-ίσα που φάνηκε να “ξύπνησαν” από αυτό, κλείνοντας την δεύτερη περίοδο με ένα επιμέρους σκορ 14-4, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 46-64 χάρη σε buzzer-beater τρίποντο του Simmons, ο οποίος έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 15 πόντους και 6/6 σουτ!

Όλοι περίμεναν την αντίδραση των Warriors στο δεύτερο ημίχρονο. Και την είδαν για... 4 λεπτά, όταν το Golden State μείωσε σε 58-71. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως οι Spurs πάτησαν εκ νέου το γκάζι και... εξαφανίστηκαν, ξεφεύγοντας με 64-84, με την διαφορά να παίρνει συνεχώς ανοδικές τάσεις, για να φτάσουμε στο τελικό 100-129, που διαμορφώθηκε με κάρφωμα του Simmons στο πρόσωπο του JaVale McGee!

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό